Leren wanden, leren wand, alphenberg, leer in interieur

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk
  •  

Leren wanden als statement | Alphenberg

Vernibo, het aannemingsbedrijf voor interieur en exterieur uit Bonheiden, heeft met de bouw en inrichting van het luxe wellness center ‘Perfect Sense’ een huzarenstukje neergezet. Meer nog, het hele project werd bedacht, georchestreerd en gecoördineerd door één enkel persoon: Annelies Claes, interieurontwerpster en bouwbegeleidster bij Vernibo, het familiebedrijf dat geleid wordt door haar echtgenoot. Bijna 5 jaar van haar leven besteedde ze dag in dag uit, onvermoeibaar en onophoudelijk, aan de realisatie ervan. Spreken van een titanenwerk is in dit geval nog licht uitgedrukt. Het project nam vooral zoveel tijd in beslag, omdat iedere ruimte tot in perfectie afgewerkt moest worden. Iedere ruimte heeft dan ook haar eigen karakter gekregen. In zo’n project is het niet meer dan logisch dat Alphenberg wordt gevraagd om een paar leren wanden te realiseren als statement.

Leren wanden, leren wand, alphenberg, leer in interieur

Leren wanden, leren wand, alphenberg, leer in interieur

Voel de schoonheid

Aan de Leuvense Steenweg in Kampenhout bevond zich een bestaand gebouw dat door investeerders werd aangekocht om er een uniek wellnesscentrum van te maken. Het gebouw werd in een eerste fase volledig gestript en vervolgens uitgebreid met 1.600 vierkante meter. Dit wellnesscenter bevat werkelijk alles: verschillende sauna’s, meerdere baden, luxe douches en exclusieve rustruimtes. De leren wanden vind je dan ook overal terug: bij de ontvangstbalie, in de trappenhuizen en tevens in de rustruimtes. De leren wanden bevatten veelal een subtiele vakkenverdeling door de vorm van de leren stukken. Het is eigenlijk natuurlijk niet de bedoeling, maar deze wanden wil je gewoon aanraken. Het leer dat je voelt met je vingertoppen is ontzettend zacht en bevat een aangenaam profiel dat je ook waarneemt met je ogen.

Meer over Alphenberg

Denk je aan high-end leertoepassingen in het interieur, dan denk je aan Alphenberg. Met een nieuwe flagshipstore in Waalwijk maakt het leerverwerkingsbedrijf een volgende stap in zijn groei. De showroom laat de wonderlijke mogelijkheden van leren wandbekleding in het interieur zien. De samenwerking met HIP Studio bracht het geheel in een stroomversnelling naar een synergetisch hoogtepunt. Van een kleine brainstormstudio in Den Bosch naar een omvangrijke showroom in het centrum van Waalwijk, met op de begane grond de sfeer van een boutique hotel, op de eerste etage een penthouse en een atelier op de tweede verdieping.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

 


 

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg Leather?