De levensduur van je parasol verlengen doe je zo! | TUUCI 

Natuurlijk moeten horecaparasols bestand zijn tegen een stootje. Die staan immers in weer en wind buiten en de één weet beter dan de ander hoe je een parasol opent en sluit. Wat de prijsklasse van een parasol ook is, goede zorg en onderhoudverlengt de levensduur van iedere parasol. Een aantal handige tips: 

1.Sluit de parasol bij harde wind

Aan wind is vaak geen gebrek. En stevige parasols kunnen een briesje of zelfs matige wind prima hebben. Maar kan je spreken van vrij krachtige tot krachtige wind, neem dan het zekere voor het onzekere en sluit dan de parasol. Er is toch niemand die met windkracht 8 op het terras gaat zitten. De kans op beschadigingenis met die snelheden natuurlijk groter.  

2.Open de parasol in twee stappen

Zorg er bij het openen van de parasol voor dat de parasol op de juiste manier bevestigd en vergrendeld zit aan de parasolvoet. Begin met de parasol handmatig te openen door iedere balein (arm) 15 cm los te maken van de mast. Forceer het openingssysteem nooit als de parasol niet soepel opengaat. 

 3.Sluit de parasol altijd na gebruik 

We weten het: een opengeklapte parasol staat zo mooi. Toch is het belangrijk om de stevige parasol in te klappen als je er geen gebruik van maakt. Trek na het inklappen van de parasol de stof tussen de baleinen uit om beschadigingen tegen te gaan. 

  4.Maak de parasol regelmatig schoon 

Maak van het schoonmaken van de parasol een routine. Door elke week de parasol van de top tot aan de voet af te spoelen blijft de parasol niet alleen stof- en vuilvrij, maar er ook als nieuw uitzien. Gebruik bij het schoonmaken lauw watermilde zeep en een zachte spons. Zo voorkom je dat het materiaal wordt aangetast of dat er krasjes op het materiaal komen. 

5.Gebruik de beschermhoes

Berg de parasol op in een speciale beschermhoes. Als de parasol voor een langere tijd, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden, wordt opgeborgen, is het belangrijk dat het doek droog en vrij van vuil is. Zo verklein je de kans op schimmel en krijgt het vuil geen kans om zich aan de parasol te hechten.

Tekst: TUUCI
Fotografie: TUUCI

____

Meer projecten bekijken van TUUCI?


stevige parasol, tuuci

TUUCI


“Since our business is all about enjoying the outdoors, it’s no secret that we love and respect the environment.

__
Meer informatie over TUUCI?