Librije's hotel, Ingrid van der Veen, Hotel, Suite, Interieur, Luxueus hotel, Hotel Zwolle

  • |

Luxueus overnachten in Librije’s Hotel | Ingrid van der Veen

Wat ooit de locatie vormde van de vrouwengevangenis van Zwolle, is vandaag de dag het decor van de culinaire wereld van De Librije. De binnenplaats van de voormalige gevangenis werd hiervoor omgetoverd tot een prachtig designrestaurant dat drie Michelinsterren telt. In hetzelfde gebouw creëerden eigenaren Jonnie en Thérèse Boer jaren eerder al Librije’s Hotel, waar gasten kunnen genieten van de ultieme hotelbeleving. De afgelopen 2,5 jaar werden de in totaal negentien kamers van het boutique hotel opnieuw gestyled.

Librije's hotel, Ingrid van der Veen, Hotel, Suite, Interieur, Luxueus hotel, Hotel Zwolle

Ultieme hotelbeleving

Wie het karakteristieke gebouw van De Librije binnenstapt, waant zich direct in een andere wereld. De kenmerken van de voormalige vrouwengevangenis zijn grotendeels behouden, zoals de celdeuren, tralies voor de ramen en het cachot. Ze harmoniseren prachtig met de verder luxueuze, kleurrijke inrichting. Jonnie en Thérèse kozen ervoor om samen te werken met de energieke interieurdesigner Ingrid van der Veen. Zij wist voor iedere kamer een mooi concept te bedenken, waardoor gasten van Librije’s Hotel de ultieme hotelbeleving ervaren.


‘‘Wie De Librije binnenstapt, waant zich direct in een andere wereld’’


Vervolg op de culinaire reis

Voor iedere kamer bedacht Ingrid een eigen concept waarbij kleur, warmte en comfort de belangrijkste uitgangspunten vormden. “Een hotelovernachting in Librije’s Hotel moet een vervolg zijn op de culinaire reis die gasten zijn gestart in het restaurant”, aldus Ingrid. “Vanuit die gedachte zijn de bureautjes op de kamers bijvoorbeeld ingewisseld voor comfortabele loungeplekken.” Door aan iedere ruimte kleur toe te voegen, kregen alle kamers een warme, gastvrije ambiance.

Librije's hotel, Ingrid van der Veen, Hotel, Suite, Interieur, Luxueus hotel, Hotel Zwolle

Kamers met een eigen accent

Iedere kamer kreeg een eigen accent in kleur en materiaal, waardoor in elke ruimte een andere wereld ontstond. “Jonnie, chef-kok van De Librije, experimenteert graag met ingrediënten om zo tot nieuwe, spannende gerechten te komen”, aldus Ingrid. “In mijn werk als interieurdesigner werk ik net zo. Voor een spannend resultaat heb ik in één van de kamers bijvoorbeeld meerdere patronen gecombineerd, verwerkt in behang, de bedsprei en de kast, allemaal met een fifties touch.”

Librije's hotel, Ingrid van der Veen, Hotel, Suite, Interieur, Luxueus hotel, Hotel Zwolle

Uniek interieur

Ingrid vertelt verder: “Om dit concept door te trekken zijn er speciale bedplaids ontworpen met bijpassende kussentjes. Ook de grote vazen waar veerboeketten in staan zijn een eigen ontwerp en op maat gemaakt. Zo is een interieurontwerp ontstaan dat écht uniek is! In een andere kamer hebben we heel bewust gekozen voor zwart-wit. De uitdaging hierbij was om de ruimte een warm karakter te geven. Dit hebben we bereikt door geel toe te voegen aan het kleurenpallet, waardoor het interieur meer diepte heeft gekregen.”

Bijzondere ervaring

Om het geheel af te maken, transformeerde Ingrid de hal naar de toiletten van een kale, witte ruimte tot een ruimte vol glamour en met een knipoog naar barok. Ingrid: “Door het warme kleurgebruik voelt de hal intiem aan en heeft het een loungefunctie gekregen. Het is de perfecte verbinding tussen het restaurant en de sfeervolle kamers.” Het moge duidelijk zijn: een bezoek aan Librije’s Hotel is een bijzondere ervaring, waarbij je gedurende het gehele verblijf wordt ondergedompeld in een wereld vol warmte, sfeer en gastvrijheid.

Librije's hotel, Ingrid van der Veen, Hotel, Suite, Interieur, Luxueus hotel, Hotel Zwolle

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jaro van Meerten en De Librije

____

Meer projecten bekijken van Ingrid van der Veen?