Licht en sereen penthouse met uitzicht over imposante skyline

Dutch Light Pro

In het Rotterdamse Scheepvaartkwartier werd in 2018 aan de bouw van een indrukwekkend woontorencomplex begonnen: De Zalmhaven. Met een hoogte van 215 meter is Zalmhaventoren I de hoogste wolkenkrabber van de Benelux. In deze wereld van urban grandeur ontwierp Sanne Kurvers een licht, rustgevend en een tikkeltje minimalistisch interieur voor een penthouse op de negenenveertigste verdieping. Dutch Light uit Ridderkerk voorzag het appartement van een weldoordacht lichtplan.


Leefkeuken

Skyline, Penthouse, Dutch Light Pro

Alle leveranciers van de leefkeuken

Stalen deuren

Interior Elements

Houten vloer

BVO Vloeren

Kokendwaterkraan

Quooker

Spotjes

Dutch Light
Skyline, Penthouse, Dutch Light Pro

On-Nederlands wonen

On-Nederlands wonen op grote hoogte, nabij de authentieke Veerhaven en met een fantastisch uitzicht over de iconische skyline van Rotterdam; de eigenaar van dit penthouse maakte zijn droom waar. De woning werd casco opgeleverd en dat gaf hem en zijn vrouw de vrijheid om het interieur geheel naar eigen smaak in te richten. Gekozen werd er voor een indeling met grote ruimtes die elk een eigen doel dienen: een werkkamer, recreatiekamer, een riante masterbedroom, badkamer en dressing en een ruime open woonruimte waarin de leefkeuken, dining en living zijn ondergebracht.


Woonkamer

Skyline, Penthouse, Dutch Light Pro

Alle leveranciers van de woonkamer

Styling

Sanne Kurvers

Sereen interieur

Het samenspel van aardse kleuren maakt van dit penthouse een serene plek, terwijl hoogwaardige materialen, zoals eikenhouten vloeren, bronzen elementen en wandafwerking met een subtiel reliëf, het geheel een luxueuze uitstraling geven. De rechte lijnen benadrukken de zichtlijnen en de weidsheid van de omgeving; de ronde vormen geven het interieur zachtheid. Een ware blikvanger is de bronskleurige openslaande deur tussen de keuken en de hal. “De kracht van het penthouse is de sereniteit in combinatie met het uitzicht. Waar je ook bent, je voelt altijd de connectie met buiten,” vertelt Sanne. Zo ook in de masterbedroom, van waaruit je zicht hebt op het Euromastpark. Als je niet beter wist, zou je denken dat je in New York verblijft en uitkijkt over Central Park.


Bovenverdieping

Skyline, Penthouse, Dutch Light Pro

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Stalen deuren

Interior Elements

Houten vloer

BVO vloeren

Een doordacht lichtplan

Door de enorme raampartijen op het zuiden en zuidwesten baadt het penthouse in daglicht. Om de ruimtes ook ’s avonds goed te verlichten, heeft Dutch Light hoog ingezet op lichtsterkte, armaturen die qua vorm en kleurstelling perfect bij het interieur passen en de functionaliteit van de ruimte. Een goed lichtplan kan de beleving van een ruimte immers maken of breken. Opvallend zijn de schitterende pendant boven de eettafel en de ingetogen spotjes boven de keuken.

Een ervaring om nooit te vergeten

“Om met hulp van Sanne een interieur van a tot z te bedenken en te zien dat je persoonlijkheid wordt vormgegeven in een inrichting waarin de beleving die je voor ogen hebt tot leven komt, is een ervaring die ik nooit had willen missen,” vertelt de eigenaar. “Het is een penthouse geworden om je in alle rust in terug te trekken, terwijl het bruisende hart van de stad op de achtergrond gestaag verder klopt.”

Editor: Media team

Datum: 11-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Jaro van Meerten