Licht huis als stijlvol statement

Architect Marcel de Ruiter

In een prachtig dorp in Noord-Holland stond een hoekperceel te koop aan de rand van het bos. De opdrachtgevers waren er snel van overtuigd dat dit de plek zou worden voor hun nieuwe villa. Ze wilden graag een ruim en licht huis met een rieten kap. Een nieuw thuis waar ze alle ruimte konden hebben om van het leven te genieten en waar de kinderen naar hartenlust zouden kunnen spelen. Architect Marcel de Ruiter maakte het ontwerp voor hun villa en creëerde een stijlvol statement dat helemaal tot zijn recht komt op deze mooie plek. Wat een heerlijkheid!


Ontwerp

Licht huis, rieten dak, kunst in huis, the art of living

Alle leveranciers van het ontwerp

Tuinarchitect & Tuinaanleg

Maarten Admiraal Tuinvorming
Zonz

Modern met klassieke elementen

Als je de straat in komt rijden is het direct duidelijk. Deze villa past perfect in de omgeving en voegt zeker ook iets toe. Veel glas, de statige rieten kap, de ruwe slanke strengperssteen waar een glans overheen ligt. De combinatie van modern met klassieke elementen, van metaal, riet en steen is perfect in balans. Het dak is een combinatie van riet en staal. En op de horizontale delen van het dak is ruimte voor zonnepanelen. Die zijn op deze manier volledig aan het oog onttrokken. Maar het meest opvallende is de verbijzondering in de gevel, die springt meteen in het oog. En diagonaal aan de andere kant van de woning vinden we een dergelijk element, maar dan iets minder prominent. Toch is die symmetrie belangrijk. Het zorgt voor accenten én dat het totaal blijft kloppen.  


Benedenverdieping

Licht huis, rieten dak, kunst in huis, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Gashaard

M-design benelux BVBA
Jacksart

Contact behouden

Marcel: “Een entree moet ruim zijn, je moet echt ergens binnenkomen en een beeld krijgen van hetgeen de woning je wil vertellen. In de entree is eigenlijk altijd de stijl van de woning terug te vinden. In deze villa merk je ook wat het licht in de hal met je doet. Je blik wordt direct naar boven getrokken en je krijgt er instant een licht huis van De riante rechte trap, het profiel van de leuning, mooi afgewerkt in staal. Alles klopt. Bij het maken van een ontwerp start ik in het midden, en vandaaruit verbind ik alle ruimten met elkaar. Dat is ook wat je hier ziet, alle ruimten lopen in elkaar over. De ruimten zijn ook van elkaar af te sluiten, maar omdat we hier hebben gekozen voor grote stalen taatsdeuren kun je door het glas het contact met de ruimte én elkaar behouden.”

“Een entree moet ruim zijn, je moet echt ergens binnenkomen.”


Bovenverdieping

Licht huis, rieten dak, kunst in huis, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamerkranen

Hotbath

Sanitair

Wulp

Veel daglicht

Op de eerste verdieping vinden we de masterbedroom, badkamer en garderobe. De achterwand van de wastafels is bekleed met mozaïeksteentjes in verschillende kleuren. Er komt lekker veel daglicht naar binnen door de ramen onder het schuine dak, wat een waardevolle toevoeging is als je een licht huis wil. In de kelder is de gym en de speelkamer voor de kinderen. In de speelkamer is een wand voorzien van een grote foto met één van de big five, de olifant.


Buitenruimte

Licht huis, rieten dak, kunst in huis, the art of living

Alle leveranciers van de buitenruimte

Zwembad

Starline west

Tuinarchitect & Tuinaanleg

Maarten Admiraal Tuinvorming

Duurzaam bouwen

Naast de woonkeuken is de living met riant uitzicht op het zwembad, het terras en de tuin. Hier is gekozen voor wat donkere kleuren in combinatie met leer en zachte stoffen. In de tuinkamer zijn nog iets donkerdere kleuren gekozen. Het is echt een plek waar je urenlang formule 1 of andere sportuitzendingen kunt bekijken. Met de openhaard aan en een fijn wijntje erbij kan de avond niet lang genoeg duren. Dit is de mancave in het huis. De tuin is opgedeeld in een aantal zones. Met een mix van grassen, uitbundig bloeiende struiken, olijfbomen in stevige bakken en langs de schutting een lange rij leibomen. Het grote gazon aan de voorzijde van de villa en het terras rondom het zwembad, het speelhuisje voor de kinderen. De villa is met veel zorg voor de toekomst gebouwd. De zonnepanelen op het dak en de aardwarmtepomp zorgt voor duurzaam verwarmen én koelen. Ook het zwembad wordt via aardwarmte op temperatuur gehouden. Deze villa bewijst hoe mooi en duurzaam wonen prima samengaan.

Editor: Media team

Datum: 27-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jaro van Meerten