Licht interieur, strak, wit, minimalistisch

  • Architectuur & Interieur
    Niels Maier / Interior & Architecture
    Maastricht | www.nielsmaier.com
  • Maatwerkinterieur
    Leunissen Interieurbouw BV
    Beek | www.leunissen.eu

Licht interieur | Niels Maier 

In dit historisch pand is het licht interieur gerealiseerd door Niels Maier. De woning werd als het ware verdeeld over over verschillende ruimtes aan de hand van drie leefmilieus. Dit bestaat onder andere uit een keuken, kitchenette, een bioscoopruimte en een kantoor. Maar natuurlijk ook uit een master bedroom met en suite badkamer, logeerkamer en twee kinderkamers. Deze staan in verbinding staan door een junior badkamer.  

Turn-key interieurconcepten

Het bureau van Niels Maier realiseert sinds acht jaar turn-key interieurconcepten en hierin passende objecten. Door de mogelijkheden van een gebouw te combineren met de wensen van de opdrachtgevers ontstaat een passend concept. Centraal in deze concepten staan vormentaal, minimal luxury en een hoog detailleringsniveau. “Al op jonge leeftijd had ik een grote affiniteit met interieur en meubels en de impact ervan op een ruimte’’, vertelt de ontwerper. “Na een studie Productontwikkeling aan de Design Academy Eindhoven startte ik al snel mijn eigen bureau, in het centrum van Maastricht.” 
Licht interieur, strak, wit, minimalistisch

Karakteristiek

Het historisch pand heeft een karakteristieke uitstraling. De prachtige voorgevel beschikt over veel raampartijen en authentieke details. Via een trap bereik je de houten voordeur. Het licht interieur past perfect bij het karakteristieke exterieur. 

Licht interieur, strak, wit, minimalistisch

Kozijnen: TUDOR Kozijnen en Deuren.

Licht interieur, strak, wit, minimalistisch

Minimal

In het minimalistische, licht interieur van dit historisch pand is de werkwijze en visie van Niels Maier goed terug te zien. De woning heeft een neutraal kleurenpalet. Met warme en tijdloze objecten is een sobere, rustige en functionele beleving neergezet.  

Open beleving

“Alle niveaus zijn voorzien van een open beleving en plattegrond, wat zorgt voor een hele prettige woonsfeer”, vertelt Niels. Slanke stalen deuren verbinden de verschillende ruimtes. Een uitbouw is aan het ontwerp toegevoegd om binnen en buiten met elkaar te verbinden.  

Architectuur en interieur: Niels Maier / Interior & Architecture, Maastricht. Maatwerkinterieur: Leunissen Interieurbouw BV, Beek.

Eenheid

De tv, die verborgen is in het licht interieur, zorgt voor rust. “Op elke etage hebben we gekozen voor een combinatie van zacht licht met een rustig, ingetogen kleurenpallet, wat zorgt voor een hele mooie basis en eenheid in het interieur,” vertelt Niels. Het interieur ademt eenheid met subtiele luxe.  

Neutrale basis

Materialen zoals gebleekt ruw eikenhout, het verwerkte marmer in de twee keuken en beton komt terug in de keuken en badkamer. Dit sluit aan aan de neutrale basis van de woning.  

strak, wit, minimalistisch

, strak, wit, minimalistisch

Badkamerkranen: VOLA Nederland, Amsterdam.

Tekst: Dana Otten 
Fotografie: Cafeine

____

Wil je meer weten over Niels Maier?