Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Licht interieur | Rein Tupker & Zn

Vlakbij de Utrechtse Heuvelrug ligt een nieuwe villawijk midden in het bos. De villa’s hebben de uitstraling van de neoclassicistische bouwkunst aan het eind van de negentiende eeuw. De inspiratie hiervoor kreeg architect Goran Zivkovic van een stationsgebouwtje in de buurt dat dateert uit dezelfde tijd. We nemen een kijkje bij één van de huizen die gereed zijn. Het kunst-siersmeedwerk van Tupker springt meteen in het oog zodra je deze woning betreedt. Prachtige leuningen en videhekken sieren de royale trap en accentueren mooi met het lichte interieur.

Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Videhekken: Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn.

Leuningen en stalen binnendeuren: Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn. Traplopers: Vivante Bekenkamp.

Houten vloer: Hooijer Haarden en Vloeren.

Gashaard: Hooijer Haarden en Vloeren. Tafels op maat: Zwaartafelen.

Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV. Keuken: Martin van Essen Exclusieve Keukens. Shutters: Vivante Bekenkamp.

 

Zichtlijnen, evenwicht en symmetrie

De bovenkant van de villa is wit gekeimd, passend bij deze bouwstijl. De twee witte horizontale speklagen daaronder vormen de overgang tussen wit en rode steen. De woning wordt volledig omzoomd door het bos. In het midden van de tuin wordt een lange smalle vijver ontsloten door één van de iconisch poorten van de Groningse beeldhouwer Herman Bartelds. Twee zwarte designpergola’s achter in de tuin accentueren het vergezicht naar het bos en zorgen voor evenwicht.

Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Wijnkelder: Martin van Essen Exclusieve Keukens.

Verlichting: Occhio. Sanitair: JEE-O.

Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Inloopkast: Martin van Essen Exclusieve Keukens.

Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Open verbinding

Eenmaal door de stalen deur, die ook door kunst-siersmederij Rein Tupker & Zn is gemaakt, kom je terecht in een ruimte met drie functies die door de open verbinding toch een eenheid vormen. Achter de room divider in het midden staat een lange boomstamtafel uit Indonesië. De hanglampen ‘Delphinium’ van Brand van Egmond en ‘Waterfall’ van Kroonjuweel zorgen voor frivoliteit ten opzichte van de strakke meubels. Achter de open- slaande deuren bevindt zich de veranda waar je, ook met regen en een knapperend haardvuur op de achtergrond, van het bosuitzicht kunt genieten. Het lichte interieur geeft het huis een lichte beleving.

Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Licht interieur, Rein Tupker, the art of living

Hovenier en tuinaanleg: Van Raaijen hoveniers

 

Licht natuursteen

De woonkamer rechts is licht door de vele ramen. Op de vloer ligt visgraat eikenparket zorgvuldig, afgewerkt met zwarte band en een bies. De schoorsteenmantel van de open haard is van licht natuursteen dat perfect past in het natuurlijke kleurenpalet van de kamer. Mooi is de combinatie van serieuze kunst en kunst met een knipoog. De ruime keuken is op maat gemaakt door Martin van Essen en heeft een groot kookeiland met een natuurstenen werkblad. In de tegenoverliggende keukenwand is state-of-the-art keukenapparatuur vakkundig verwerkt.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Rein Tupker & Zn?