Licht interieur, Grand&Johnson, the art of living

Licht interieur van luxe villa | Grand&Johnson

Op een prachtige plek, omgeven door groen, werd recentelijk de woondroom van een jong gezin tot leven gewekt: een villawoning met modern-traditioneel karakter. Om dit te bereiken, werden zowel de binnen- als de buitenkant van de woning alsmede de ruimte om de villa volledig nieuw ontworpen en gerealiseerd. Het resultaat is een harmonieus samenspel waarin architectuur, interieur en tuin een sterk totaalbeeld vormen vol verrassende contrasten. Binnen wacht je een sterk en licht interieur van Grand&Johnson dat laat zien dat we duidelijk in het hoogste segment zitten hier.

Licht interieur, Grand&Johnson, the art of living

Interieurarchitect: Grand&Johnson. Maatwerk: Boreas MeubelMaatwerk.Raamdecoratie: Indivipro.

Licht interieur, Grand&Johnson, the art of living

Meubilair: Edha Interieur. Verlichting: Kreon nv. Haarden: Boxman Van Wijk.

Licht interieur, Grand&Johnson, the art of living

Keukenapparatuur: Alluance Group / Subzero. WolfKeukenapparatuur: BSH Huishoudapparaten B.V – Gaggenau. Keukenapparatuur: Miele Nederland. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Schakelmateriaal: Gira.

 

Modern-traditionele villa

Deze villa is gelegen aan een sfeervolle laan in een bosrijke omgeving. Hoewel de woning pas recentelijk werd opgeleverd, lijkt het haast alsof er nooit iets anders heeft gestaan: zo mooi past de villa in haar groene kader. Het ontwerp is opgebouwd aan de hand van een moderne vormentaal in combinatie met traditionele materialen zoals pleisterwerk, een rieten kap en baksteen. Hierdoor is een contrastrijk geheel ontstaan. De basis wordt gevormd door twee lange assen: een horizontale as, waardoor de villa heel ruimtelijk aanvoelt en een heldere plattegrond heeft gekregen, en een verticale as, waardoor je de hoogte van de villa optimaal ervaart, versterkt door een trap, die van de bovenste etage tot in het souterrain loopt, en een dakraam.

Licht interieur, Grand&Johnson, the art of living

Badkamer kranen: Piet Boon by COCOON collectie.

Wellness: Welson Luxury Wellness. Deurbeslag: FORMANI.

Licht interieur, Grand&Johnson, the art of living

Zwembad: Van Gemert Zwembaden & Sauna’s B.V. Merk zwembad: Starline Group B.V. Betontegels:Schellevis Beton. Staande douche: JEE-O. Buitenkeuken: Big Green Egg Europe. Tuinaanleg: Meker Tuinen. Tuinmeubelen & styling: The Garden Store.

 

Ingetogen luxe

Vonden we de architectuur van de villa al spectaculair, ook de binnenkant is met enorm veel smaak ontworpen door ontwerpstudio Grand&Johnson. De villa heeft een licht interieur dat zeer luxe aandoet, maar wel op een ingetogen manier. Ze hebben gekozen voor een royaal keukenontwerp, opgebouwd uit twee elementen, waarbij het lagere deel de keuken verbindt met de aangrenzende dining. Het design heeft een solide uitstraling, waarbij het regaal als letterlijke tegenhanger juist veel licht en luchtigheid creëert. De aangrenzende living is compact en biedt daardoor geborgenheid. Alle ruimtes hebben een fijne, menselijke maat. De understated basis is aangevuld met verrassende details die het geheel meer diepte geven.

Rieten kap: Rietdekkersbedrijf Van Wincoop.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer projecten zien van Grand&Johnson?