Licht, marmer en ontspanning: een penthouse on top of the world

Cris van Amsterdam

Cris van Amsterdam werkt als interieurontwerper graag met rauwe, echte materialen. Onder zijn favorieten behoren staal en hout. Het werken aan dit penthouse in een historisch pand was voor hem zowel een uitdaging als een prachtklus. Je ziet zijn hand overal terug: van de afwerking van de muren (met marmer) tot aan de details van de bar en in de algehele warme sfeer van de woning.


Entree

Marmer, penthouse, The Art Of Living

Alle leveranciers van de entree

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Materiaal bar

Buxkin

Natuursteen

SolidNature
Marmer, penthouse, The Art Of Living

Statement

Je geniet al van dit penthouse voordat je er goed en wel bent gearriveerd. Bij aankomst zie je onmiddellijk de ouderwetse stalen harmonicadeuren. De grandeur van dit historische gebouw liet enthousiasme en creativiteit bij Cris opborrelen. Hij wilde die allure vasthouden, te beginnen bij de entree: “De trap heb ik opgebouwd uit volumes van massief hout en travertin. Ik heb altijd al een trap op deze manier willen toepassen en hier kan je een dergelijk statement maken”, glundert hij. . Loop verder en je ziet in de woonruimte onmiddellijk de grote blinkvanger: de met marmer beklede open haard. De overweldigende uitstraling van dit penthouse beperkt zich dus zeker niet tot de entree.


Leefruimtes

Marmer, penthouse, The Art Of Living

Marmeren wand

De ruimtelijkheid van dit penthouse maakt het pas echt bijzonder. Door de verschillende zichthoeken is er altijd een nieuwe kijk op de ruimte, waardoor het vertrek erg ruim aandoet. De hoofdrolspeler in dit principe is de volledig met marmer beklede wand, met daarin een gashaard met extra hoge vlammen. “De bijzondere tekening in het marmer is verkregen door verschillende panelen uit een blok marmer te zagen. Deze techniek heet butterfly: de panelen zijn horizontaal en verticaal opengeklapt als vierluik”, licht Cris toe. De keuken is één van Cris’ pareltjes in deze woning, naast de minibar. De bar met koelkast heeft een prominente plaats in de ruimte gekregen. “De ‘rok’ is opgetrokken van vintage gerecycled leer. De plint en kraag zijn samengesteld uit rond gebogen, donker gebeitst eikenhout. Het dunne barblad is van marmer. Qua kleurtinten sluit het prachtig op elkaar aan”, licht Cris toe.


Slaapvertrekken

Marmer, penthouse, The Art Of Living

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Taatsdeuren

FritsJurgens

Sanitair

JEE-O

Ruimte voor ontspanning

De inrichting van het gehele penthouse heeft een prettige speling tussen licht en donker, die een fijne, warme sfeer creëert. In de master bedroom is dat duidelijk te zien: er zijn zowel lichte als donkere tinten in het materiaal en interieur verwerkt. De shutters hebben een afzonderlijk verstelbare boven-en onderkant, waardoor niet alleen de hoeveelheid licht, maar ook de plaats waar het licht naar binnen schijnt kan worden bepaald. De gehele slaapkamer nodigt uit tot ontspanning, maar de badkamer spant toch de kroon binnen dit royale verblijf. Eén blik op de douche en je ziet waarom: de douche is ruim genoeg voor twee personen. Ieder heeft een eigen regendouche en sproeikop. En voor uitgebreide ontspanning mag een ligbad natuurlijk niet ontbreken. Licht en luxe beschrijft het hele penthouse, maar komt in de badkamer ook zeer goed naar voren. De donkere kranen, deuren en de make-up spiegel bieden het benodigde contrast om het lichte gevoel van de ruimte volledig tot zijn recht te laten komen.

Editor: Media team

Datum: 02-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Nadine van de Sande

Fotografie: Rob Kater