Lichte villa met poolhouse in onstpanningstuin

Different Doors

Op een fantastische plek vond een creatief koppel de perfecte locatie voor de realisatie van een villa met veel licht, een unieke dakconstructie en volop leefruimte. Het werd het huis van hun dromen! De eerste blik op deze woning bevestigt: dit is een villa met een heel eigen karakter. Werkelijk elk element – van de buitenkant, het materiaalgebruik, de smaakvolle indeling tot en met de tuin en poolhouse – is even uniek en indrukwekkend.


Exterieur

Poolhouse, tuinontwerp, Different Doors

Open structuur

Het door ARCHES Architecten ontworpen geheel heeft aan de voorzijde een gesloten uitstraling, terwijl er in de achtergevel een open structuur is gecreëerd. Dit zorgt voor een bijzondere dynamiek. De opvallende dakconstructie – een combinatie van riet met glas – met een fraaie overstek aan de achterzijde, geeft het geheel nog meer eigenheid. Net als de keuze voor verschillende natuurlijke materialen zoals hout, glas en riet, die een verbluffend samenspel tonen. De houten L-vormige gevel aan de voorzijde is het werk van Different Doors. In de wand is een dubbele voordeur en een automatische garagedeur van maar liefst vijf meter verwerkt. De verticale houten latten gaan op in een subliem lijnenspel, dat ook aan de binnenzijde van de woning terugkomt


Verbinding

Poolhouse, tuinontwerp, Different Doors

Leveranciers van de verbinding

PVC vloer

Sense (by prodinex)

Lichtplein

Een belangrijke woonwens van de opdrachtgevers, die zelf de interieurarchitectuur voor hun rekening namen, was verbinding. In het midden van de villa is daarom een lichtplein gecreëerd waar alle ruimtes elkaar ontmoeten. Een centrale loper dwars door het huis biedt toegang tot de diverse vertrekken. Ook de begane grond en eerste verdieping zijn met elkaar verbonden. Dankzij de integratie van een grote vide met loopbrug kijk je zo vanuit de bovenetage, waar de slaapsuites gesitueerd zijn, de leefruimtes in.


Leefruimtes

Poolhouse, tuinontwerp, Different Doors

Leveranciers van de leefruimtes

Douchegoot

Easy Drain

Sauna

VSB Wellness

Oog voor detail en onstpanning

De ruime leefkeuken, waarin de materialen warmgewalst roestvrij staal en betonciré domineren, biedt een prachtig uitzicht op de tuin en het poolhouse. Een witte kastenwand dient als stijlvolle roomdivider van de keuken, werkkamer en hal, waarin tevens een bijkeuken verscholen zit. De living is een heerlijke ruimte om samen te komen en te genieten van een goede film of knisperend haardvuur. De schitterende aankleding en styling, verzorgd door Instgram:@smukbymar, getuigt van veel smaak en oog voor detail. De achtertuin staat volledig in het teken van ontspanning. Met een riant zwembad, een jacuzzi, poolhouse met bar, luxe sauna en vele zitjes omringd met sfeervolle bloemen en planten, hebben de opdrachtgevers zelfs keuze te over!

Editor: Celine Jacobs

Datum: 19-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten (gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek)

Fotografie: Jurrit van der Waal

Fotografie: Erik van den Hurk – Different Doors