Lichtplan, Maretti Lighting, Curacoa

  • Maretti Lighting
  • Bolderweg 7
  • 1332 AX  Almere

Lichtplan voor parelwit paradijs | Maretti Lighting

Als ruimte je lief is, is dit een paradijs! Een friswitte villa op tropisch Curaçao, waarvan het interieur is samengesteld door de eigenaresse zelf, met de meubels én het deskundig advies van Eric Kuster. Hoe mooi kan het leven onder de zon zijn!

Een ruimtelijk effect in een villa behouden lukt het best met inbouwverlichting. In deze Beach villa echter, met een plafond van houten balken op diverse hoogtes, bleken inbouw- en zelfs opbouwarmaturen niet altijd mogelijk. Team Maretti heeft samen met de eigenaresse van de villa een lichtplan samengesteld. Een combinatie van moderne zwarte armaturen voor binnen en buiten, passend bij het minimalistische interieurontwerp.

Het aanzicht van de villa toont direct dat hier is gekozen voor rust en ruimte, voor een basis van wit met zwarte accenten en geometrische lijnen. Aan weerszijden van de deur hangt een Quatro Wall, die mooi combineert met de zwarte raamomlijsting. Deze Quatro Wall behoort tot de uitgebreide Quatro serie.

Lichtplan, Maretti Lighting, Curacoa

Geraffineerde verschijning

Het hoge plafond bij de entree leent zich uitstekend voor de elegante Duchess hanglamp. Een ontwerp van HIP Studio, uiteraard door Maretti Lighting speciaal op maat gemaakt voor dit project. Deze creatie van rookglazen hanglampjes op verschillende hoogtes valt echt op in de serene ruimte en doorbreekt met de ronde vormen en het zachte licht de strakke lijnen van het plafond.

Aan het plafond boven de keuken hangen de Chique tweelichts opbouwspots, voorzien van speciale CTA (dim-to-warm) led lichtbronnen, die een steeds warmere lichtkleur verspreiden naarmate ze meer gedimd worden. Deze CTA techniek is echt de optimale sfeermaker binnen de ledverlichting.

Lichtplan, Maretti Lighting, Curacoa

Eén lijn in design

In de badkamer is gekozen voor indirecte licht in het douchegedeelte en voor de Inlet Wall wandlamp bij de spiegel. Het verfijnde strakke design en de bijzondere lichtlijnen van deze wandlamp zien we ook terug bij de Tube Cube wandlampen aan de buitengevel. Zo wordt heel subtiel het in- en exterieur met elkaar verbonden.

Lichtaccenten

Als de avond valt is het in dit paradijselijke oord nog heerlijk toeven op het terras, dus is buitenverlichting erg belangrijk om ook daar een fijne sfeer te creëren. De Square Hide Big Led inbouwspots zijn zowel binnen in het plafond als buiten onder de overkapping boven het terras toegepast. Ze zijn draai- en kantelbaar en verspreiden een zachte lichtval en konden dus niet ontbreken in dit lichtplan. Strak en zwart op de witte muren vormen de Tube Cube wandlampen opvallende accenten. De indirecte lichtspreiding van deze Tube Cube is bijzonder mooi en aangenaam.

Lichtplan, Maretti Lighting, Curacoa

In dit lichtplan is het de uitgekiende combinatie van designarmaturen die zorgt voor een verfijnde en smaakvolle eenheid.

 

Interieurdesign: Bianca van Harmelen en Eric Kuster
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting

___

Maretti Lighting

Meer projecten bekijken van Maretti Lighting?