witte villa, lab32 architecten, the art of living

Limburgse schoonheid in Zeeland | Lab32 Architecten

Het meest opvallende element aan deze woning is het goud- kleurige gevelscherm; het breekt de voorgevel van geïsoleerd gevelstucwerk. De woning bestaat uit een wit kader met donkere kozijnen. Dit is doorbroken met een aluminium plaatstaal dat in een bepaald patroon is gelaserd. Lab32 Architecten ontwierp niet alleen de architectuur, ook de grove lijnen voor de tuin en het interieur, zoals de plaats van de keuken, de slaapkamers en de woonkamer met de open haard. Een interieurarchitect gaf hier verder vorm aan, samen met de bewoonster. Het vorige huis van de bewoners was heel minimalistisch ingericht, dit wilden zij nu warmer hebben.

witte villa, lab32 architecten, the art of living

Strak en ruimtelijk

Wanneer je de woning binnenloopt vallen twee dingen meteen op: het daglicht en het kleurencontrast voeren de boventoon in deze entree. De entree bestaat uit een lange witte wand waarbij gebruik is gemaakt van een zwart-wit- contrast en prachtige gouden lampen die meteen je blik vangen. Naast de glazen wanden loopt de trap naar beneden, waar de kelder zich bevindt. Vanuit de entree loop je de gang door naar een ruimtelijke leefkeuken.

witte villa, lab32 architecten, the art of living

Akoestische plafonds: OWA Benelux B.V.

Leefbaar met een warme uitstraling

De stijlvolle leefkeuken bestaat uit een ruim, wit kookeiland waar een royale eettafel met eetstoelen aan grenst. Dankzij de grote raampartijen komt er veel licht binnen in deze ruimte. Door gebruik te maken van veel wit met een zwart contrast, vormt de keuken een mooi geheel met de entree. In de ruimte voor de keuken is een extra eetkamer gemaakt. Hier staat een grote eettafel met eetstoelen, waar je heerlijk kunt zitten en een prachtig uitzicht hebt over de tuin. De living bevindt zich achter de keuken. De bewoners van deze woning wilden graag een warmere uitstraling dan bij hun vorige thuis. Dit warme gevoel komt tot uiting dankzij het kleed op de vloer en de warme openhaardwand, die voor een intieme sfeer zorgt.

witte villa, lab32 architecten, the art of living

Duurzaamheid en loungekelder

De bewoners van deze woning hebben ‘genieten van het leven’ hoog in het vaandel staan. Het is voor hen belangrijk om een plek te hebben waar ze kunnen ontspannen van alle drukte. Zo is er een loungeruimte gecreëerd met een barfunctie en aan de buitenzijde een jacuzzi. “Zodra het in januari mooi weer is, kunnen we in de zonneput zitten. Als het in de zomer warmer is, gaan we op het gewone terras zitten en eten doen we op het buitenterras. Zo hebben alle terrassen een eigen functie”, vertelt de bewoonster. Om ervoor te zorgen dat de bewoners er ook nog kunnen blijven wonen als ze slechter ter been zijn, zijn alle leefruimtes gelijkvloers. De huislift zorgt ervoor dat ze gemakkelijk in de garage en het souterrain kunnen komen.

Ruimtelijkheid met een prachtig uitzicht

De badkamer is strak ingericht. Het oog valt direct op het langwerpige zwevende badkamermeubel. Hierboven is een bijpassende spiegel geplaatst die helemaal in de lengte van het badkamermeubel is gehangen. Daarnaast beschikt de badkamer over een ruime inloopdouche met een heerlijke regendouchekop. In de slaapkamer ernaast vind je naast het tweepersoonsbed een prachtig design-bad. Hier kunnen de bewoners heerlijk genieten van een prachtig uitzicht over de tuin, terwijl ze helemaal tot rust komen.

witte villa, lab32 architecten, the art of living

witte villa, lab32 architecten, the art of living

Architect: Lab32 Architecten

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Floor Paridaans, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Koen Stijnen & Dré Wouters

____
Wil je meer zien van LaB32 Architecten?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media