Linda Lagrand

Zintuigen en interieurs

Denk je dat je een interieur alleen `ziet` met je ogen? Fout. Al je zintuigen bij elkaar bepalen hoe jij een interieur ervaart. Meer dan ooit maken fabrikanten producten die een feest zijn voor oog, oor, huid of neus. En ik als interior designer pas heel graag elementen toe die alle zintuigen prikkelen.

Zo zijn er de laatste jaren grote stappen gemaakt in de wereld van geur. We kennen allemaal de mooie geurkaarsen van Dyptique en de geurstokjes van Culti. Misschien kwam je eens een ruimte binnen en dacht wat ruikt het hier lekker. Of rustgevend. Of naar die geur van citroengras zoals in die spa in Singapore. Wist je dat geuren zo krachtig zijn dat ze herinneringen `on the spot` kunnen oproepen? En dat er in heel veel interieurs al gebruik wordt gemaakt van geurcomputers? De geur die je tegemoetkomt in het wereldberoemde Hôtel Costes in Parijs zit nu in een heel klein doosje waar lucht doorheen geperst wordt en die zo jouw woning of kantoor kan verrijken. Mijn absolute favoriet is die van Le Burgundy, ook in Parijs. Speciaal ontwikkeld voor het hotel en daar te verkrijgen in kaars, stokjes en andere geurvormen. En het mooie is, dat ik die geur nu kan toepassen in mijn interieurs. Parijs in een doosje en daardoor in je gedachten. Paris s`éveille!

_____

Interieur Inspiratieblog Linda Lagrand voor The Art of Living Online

Foto’s Linda Lagrand | Foto rechts free stockphoto

 

Zielsgelukkig worden
Van de neus en het ruiken over naar het oog en het zien. Kleuren, structuren, patronen, materialen. Ik kan er uren naar kijken. Sterker nog, ik heb er mijn werk van gemaakt en mag er 24/7 mee bezig zijn. Ik kan zielsgelukkig worden van een stapel stoffen, een nieuwe collectie carpetten of het selecteren van een plaat natuursteen voor een badkamer design. Het ontwerp van een nieuw verlichtingsarmatuur en het uitzoeken van het materiaal daarvoor. Of van de laatste uitgave van een mooi interieurmagazine. En kunstbeurzen en musea. ‘Plaatjes` kijken. Zien met een hoofdletter Z en inspiratie opdoen.

 

Interieur Inspiratieblog Linda Lagrand voor The Art of Living Online

Foto’s Linda Lagrand | Foto rechts Karin Sajo Paris

 

Exotisch Zanzibar 
Maar ook van de kleuren en geuren van exotische kruiden op een markt op Zanzibar. Of het gevoel van een zacht hoogpolig tapijt onder je blote voeten. Zo werken zintuigen vaak samen en is het zien gekoppeld aan het ruiken of voelen.

 

Interieur Inspiratieblog Linda Lagrand voor The Art of Living Online

Foto links Linda Lagrand | Foto midden free stockphoto | Foto rechts Limited Edition Rugs

 

Bang & Olufsen | BeoSound Shape
Een ander mooi voorbeeld van een combinatie van zintuigen is van het merk Bang & Olufsen. Wij zijn beiden Scandinavisch en dat schept een band. Zij maken mooie dingen gericht op onder andere het oor. Neem de BeoSound Shape, een geluidsinstallatie voor aan de wand. Deze hebben zij verpakt in mooie stoffen van het Deense merk Kvadrat. En het ontwerp is gehaald uit de natuur. De vorm is dezelfde hexagon als te zien in een honingraat, waterkristal of sneeuwvlok. Het geluid is geweldig en mijn designer hart gaat natuurlijk sneller kloppen van de kleuren en vormen die ik hiermee kan creëren!

 

Interieur Inspiratieblog Linda Lagrand, Bang & Olufsen, Speakers, The Art of Living Online

Foto links Pinterest | Foto midden Bang & Olufsen Beosound Shape | Foto rechts Linda Lagrand

 

De eerste aanraking
En als laatste de tastzin. Een mooie velvet stof vergt een aanraking. Zo zacht, zo mooi. Een geborduurde wandbekleding. Die moet ik aanraken. Het vakmanschap bewonderen. De marmeren plaat voelt glad en koud onder mijn handen. En het hout voelt warm. De oh`s en ah`s blijven hangen in de lucht. Kon ik maar alles toepassen in mijn interieurs!

 

Interieur Inspiratieblog Linda Lagrand voor The Art of Living Online

Foto Linda Lagrand | Foto midden Arte behang international | Foto rechts Zimmer & Rohde

 

 

Linda Lagrand, Bang & Olufsen, interieur, blog

Linda Lagrand | Interieurdesigner


Interieurdesigner Linda Lagrand begon ruim tien jaar geleden Linda Lagrand – Interior Design. Ze weet authentieke sfeer met perspectief onmiskenbaar goed neer te zetten door haar passie voor exclusieve interieurs te vertalen naar de wensen van haar brede, onderscheidende klantenkring, zowel zakelijk als particulier.
__
Meer informatie over Linda Lagrand?
Bekijk hier de bedrijfspagina van Linda Lagrand!

 

 

 

____

Dealers | Bang & Olufsen Beosound Shape: