Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
Slider5
previous arrow
next arrow

  • Linda Lagrand – Interior Design
  • Scheepstimmermanslaan 35b
  • 3016 AE Rotterdam

Interior designer Linda Lagrand creëert de hotelkamer van je gedachten

Op een mooie herfstdag togen wij met de redactie naar Linda Lagrand in Rotterdam. Haar Interior Design studio zetelt in het Scheepvaart- kwartier; een wijk gelegen aan de oevers van de Nieuwe Maas. In een poging kapitaalkrachtige bewoners naar het centrum van Rotterdam te trekken bouwde men, in tegenstelling tot de in bijna koloniale stijl gebouwde monumentale panden, luxe appartementen bij de oprit naar de Erasmusbrug. Hierdoor behoort het Scheepvaartkwartier nu tot de top 20 van rijkste wijken van Nederland met de meest exclusieve en trendy toprestaurants, zoals Parkheuvel (2 Michelin-sterren), Zeezout en La Stanza. Die authentieke sfeer met perspectief weet interior designer Linda Lagrand onmiskenbaar goed neer te zetten door haar passie voor exclusieve interieurs te vertalen naar de wensen van haar brede, onderscheidende klantenkring, zowel zakelijk als particulier.

Tegelijk met de zonnestralen stapten we de studio van Linda Lagrand binnen, waar de interior designer omringd door luxe stoffen, wand- en vloerbekleding van zorgvuldig geselecteerde leveranciers ons lachend tegemoet komt. “Daglicht is de 4e dimensie van de architectuur”, zegt ze. “Het schept ruimte, geeft energie en beïnvloedt onze stemming.”

Noorse sereniteit gemêleerd met luxe design ethos
Met ingetogen bevlogenheid vertelt Linda over haar passie voor interieurdesign, die ruim 10 jaar geleden tot Linda Lagrand Interior Design studio leidde. “Vooral door focus op de opdrachtgever en de rust die ik vanuit mijn Noorse achtergrond meebreng, maak ik de klant graag bewust van zijn onbewuste wensen. Ik zie het als mijn missie om deze te vertalen in een kwalitatief en spannend eindproduct, dat een andere dimensie uitstraalt dan het interieur van de buren van de klant.”

Weerspiegeling van het unieke DNA van de klant
Mooi en van een discrete luxe zijn haar ontwerpen, die ontstaan vanuit heldere afspraken met haar klanten. Frisse, nieuwe ideeën doemen dagelijks op door haar kennis van de laatste trends voor de meest exclusieve kleuren en materialen. “Mijn Scandinavische roots en reizen zorgen voor een voorkeur voor minimalisme en kwaliteit in design”, zegt Linda. “Ik houd van strakke lijnen, gedempte kleuren, schaduweffecten en mooie houtkleuren en soorten.” Dat uit zich in een specifiek, vaak custom-made meubelstuk, kunst, kleurnuance, materiaalgebruik of accessoire, geheel afgestemd op het unieke DNA van de opdrachtgever.

 


Heb je de trendblog van Linda Lagrand al gezien?

Interieur Inspiratieblog Linda Lagrand, Bang & Olufsen, Speakers, The Art of Living Online

Foto links Pinterest | Foto midden Bang & Olufsen Beosound Shape | Foto rechts Linda Lagrand


 

Van kantoor naar appartement, van DJ-ruimte met sportaccommodatie tot droomvilla, van horecagelegenheid tot penthouse.
Haar designontwerpen, komen in nauw overleg met de klant tot wasdom, waarvan het resultaat vaak na één of twee jaar pas te betreden is. Een intensieve reis, van ontwerp tot realisatie.“Als kind heb ik in verschillende landen gewoond en bezocht ik met regelmaat musea samen met mijn moeder. Kunst is vaak een mooie toegevoegde waarde aan het interieur. Ik kijk samen met de opdrachtgever wat goed bij hem of haar past. Van unieke Afrikaanse beelden, prachtige vazen tot kunstwerken van bekende meesters of kunstenaars in spé”, vertelt Linda. Ze heeft inmiddels een grote verscheidenheid aan projecten gerealiseerd voor klanten die houden van haar exclusieve, vaak kunstzinnige, stijl, overgoten met een tikje pit, dat net het verschil maakt.

“Ontwerpen is niet één stijl. Het is een op maat gemaakt proces gericht op de wensen van de opdrachtgever en specifiek geënt op de mogelijkheden van het betreffende huis, hotel of kantoorgebouw. Dat is precies wat me bij elk project uitdaagt”, zegt Linda. “Vervolgens ontzorgen wij de opdrachtgever in de zoektocht naar alle mooie materialen, verlichting en meubilair. Wij zijn 24/7 bezig met interieur, wij ademen interieur en helpen om weloverwogen bewuste keuzes te maken die langer meegaan dan een trend.”

____
Bekijk hier alle projecten en blogs van Linda Lagrand

 


Linda Lagrand

Linda Lagrand | Interieurontwerper


“Linda Lagrand heeft inmiddels een grote verscheidenheid aan projecten gerealiseerd voor klanten die houden van haar exclusieve, vaak kunstzinnige, stijl, overgoten met een tikje pit, dat net het verschil maakt.
__
Alle projecten en blogs van Linda Lagrand bekijken?