Linda Lagrand

Thuiskomen

Elke dag als ik thuiskom, word ik blij bij binnenkomst! Mijn heerlijke appartement verwelkomt me in een hal bekleed met roze graphic wandbekleding van Arte. Mijn garderobe bestaat uit 3 glazen Bubbles van Petite Friture met zwarte fluwelen hangers. En perfectionist als ik ben, hangen hier natuurlijk geen jassen aan. De composities zijn kleine kunstwerkjes aan de wand, tenzij er bezoek is. De sjoelbak van Vrienden siert een andere wand en is tot groot plezier tijdens de Sjoelen & Champagne avondjes. Dit is niet alleen een doorgang naar een volgend verblijf; al deze details maken de entree tot een ruimte op zich.

En dat maakt mijn werk zo geweldig. Het bedenken van dit soort details voor elke ruimte aangepast aan de gebruikers ervan. Want zoals je zult begrijpen, krijg ik weinig verzoeken om een roze hal, ook al vind ik deze zelf geweldig.

Foto links Petite Friture | Foto midden Arte | Foto rechts Linda Lagrand

 

Hoe maak je nu een vertrek ‘eigen’?

Hieronder geef ik je graag wat tips & tricks die je kunt toepassen, waardoor je je nog meer ‘thuis’ voelt. In mijn vorige blog heb ik het gehad over de zintuigen die geprikkeld worden. Diezelfde zintuigen dragen bij aan het heerlijke gevoel van ‘thuiskomen’.

Bij mij in de hal staat bijvoorbeeld een hele bijzondere zwarte geurkaars, ontworpen door architecte Zaha Hadid, waar ik grote bewondering voor heb. Deze staat natuurlijk niet aan als ik thuiskom en toch ruikt de entree naar een geur die ik prettig vind, waardoor ik gelijk tot rust kom.

De meeste mensen hebben een ritueel als ze thuiskomen. Jas en schoenen uit. Verwarming hoger in de koude maanden of deur naar het terras open als de zon schijnt. Muziek is bij mij een vast onderdeel hiervan, want muziek geeft een enorme prikkel aan het brein. We hebben allemaal herinneringen aan bepaalde muziek. En deze gevoelens kun je dus koppelen aan verschillende ruimtes. Als Scandinavische ben ik misschien een beetje bevooroordeeld en een groot fan van Bang & Olufsen. Dus voor mij als designer werkt een multiroom systeem, dat ik in elke ruimte kan aanpassen qua look & feel, perfect. In mijn woonkamer de nieuwste Bronze Tone Beosound Edge ontworpen door de geweldige Michael Anastassiades, bekend in de interieurwereld om zijn collectie armaturen voor oa. Flos. De inspiratiebron voor deze speaker is een munt en deze staat op zijn kant op de vloer. Ik kan het volume aanpassen door de speaker heen en weer te rollen. In mijn badkamer daarentegen, kan ik heerlijke spa muziek laten klinken uit een Black Beoplay M5.

 

Foto links Linda Lagrand | Foto midden Zaha Hadid | Foto rechts Bang & Olufsen Beosound Edge

 

Kunst als bijzonder item

De volgende manier om je favoriete ruimte nog fijner te maken: bijzondere en dierbare items. Een mooi kristal op een glazen tafeltje onder het schijnsel van een leeslampje. Je lievelingsboek open tentoongesteld. Koop kunst! En dat hoeft niet per se hoogdravend of kostbaar te zijn. Een poster van een tentoonstelling die je geweldig vond of de vintage Hermès sjaal geërfd van je lieve tante inlijsten. En als het wel bij je budget past is het natuurlijk heerlijk om een kunstverzameling te beginnen; inspiratie opdoen op kunstbeurzen zoals de PAN en Tefaf. Museale fotografie bewonderen bij Haute Photographie tijdens Art Week Rotterdam.

 

Foto’s Linda Lagrand

 

Persoonlijke touch

Als ik bovenstaande teruglees, gaat het eigenlijk allemaal om ‘persoonlijkheid’. Ik heb mijn huis gevuld met dingen die ík mooi vind, vaak ontworpen door mensen die ik bewonder. Hun vakmanschap en passie. Veel kunst, kostbaar en minder kostbaar gemixt. Het carpet Big Bliss Blue van de Nederlands Mae Engelgeer siert de zitgroep. Op een duurzame manier geproduceerd in Nepal door het Italiaanse label cc-tapis. Een custom olijfgroen lederen Eames Lounge chair en een vintage onyx salontafel. De Atollo van Oluce. De Container Table eettafel van Moooi. Een notenhouten tv meubel naar eigen ontwerp. Design iconen gemixt met nieuwe ontwerpers en kunstenaars. Stuk voor stuk items waar mijn hart sneller van gaat kloppen, waar ik blij van word. Mijn thuis. En dat gun ik iedereen! Maak er iets moois van. En als je er niet uitkomt, is er altijd nog een interior designer die je kan helpen…

 

Foto’s Linda Lagrand | Foto rechts cc-tapis

 

Linda Lagrand, Bang & Olufsen, interieur, blog

Linda Lagrand | Interieurdesigner


Interieurdesigner Linda Lagrand begon ruim tien jaar geleden Linda Lagrand – Interior Design. Ze weet authentieke sfeer met perspectief onmiskenbaar goed neer te zetten door haar passie voor exclusieve interieurs te vertalen naar de wensen van haar brede, onderscheidende klantenkring, zowel zakelijk als particulier.
__

Benieuwd naar de andere blog van Linda Lagrand?

 

 

 

___

Contactgegevens:

  • Linda Lagrand – Interior Design
  • Scheepstimmermanslaan 35b
  • 3016 AE Rotterdam

 


Web editor: Media team     |

Datum: 18 | apr | 2019


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media