Loftwoning als parel van de stad

Jasper Verhey

In hartje ’s-Hertogenbosch staat dit prachtige pand waarvan bekend is dat de eerste bewoners er in het jaar 1500 in trokken. De voorgevel dateert uit 1860 en doet vermoeden dat de binnenkant eenzelfde authentieke uitstraling heeft. Niets is echter minder waar: achter de monumentale centrale hal zit namelijk een fantastische loftwoning verscholen bestaande uit meerdere verdiepingen en een verrassend interieur. Het ontwerp en de realisatie van de loft staan op naam van Jasper Verhey Interior Design & Management. Met zijn onderscheidende visie en aanpak wist Jasper een uniek geheel te creëren dat perfect bij de opdrachtgevers past.


Leefkeuken

Loftwoning, interieurontwerp, Jasper Verhey

Een tweede verblijf

“Aan de achterkant is rond de jaren ’70-’80 een kantoorpand aangezet, waardoor de ruimte een hokkerige indeling had,” vertelt Jasper. “Enkele jaren geleden kreeg het pand een woonbestemming en hebben de opdrachtgevers het gekocht met als doel om hier een tweede verblijf van te maken.” Op basis van de woonwensen en -stijl en de mogelijkheden van het pand bedacht Jasper het ontwerp van een loftwoning. Jasper: “We hebben vrijwel alle muren doorgebroken, waardoor één grote leefruimte is ontstaan. De ruimte hebben we extra licht gemaakt door het plaatsen van een zeven meter hoge glazen pui aan de achterzijde, een dakraam én een glasplaat bij de woonkamer, die uitkijkt op een oude put waar we tijdens de bouw op stuitten.”


Leefruimtes

Loftwoning, interieurontwerp, Jasper Verhey

Alle leveranciers van de leefruimtes

Inspelen op verschillende vloer-niveaus

Daarnaast speelt het ontwerp perfect in op de verschillende vloer-niveaus die in het pand aanwezig zijn. De keuken – bestaande uit twee eilanden, een verbindende bar en een kastenwand – is als het ware over de niveaus gezet, waardoor het element lijkt te zweven. De ledverlichting en de structuur van de stalen poten versterken dit effect. Het design van de achterwand is precies afgestemd op de stalen steektrap erboven. Vanuit de keuken loopt een verhoogde rand door van de living tot in de badkamer. Samen met de donkergroene muur zorgt dit element voor een gevoel van eenheid. De badkamer is gelegen op het laagstgelegen deel waar de authentieke vloer is teruggebracht. Voor privacy kan de ruimte worden afgesloten met een groot driedelig schuifpaneel.


Bovenverdieping

Loftwoning, interieurontwerp, Jasper Verhey

Een ijzerstekt ontwerp

De loft bereik je via een smalle hal, waardoor het verrassingseffect van het ruime en lichte geheel extra groot is. Daarnaast bevinden zich op de etage erboven nog twee riante slaapkamers, die met een glasconstructie in verbinding staan met de woonetage. Het succes van het project is niet alleen te danken aan het ijzersterke ontwerp, maar ook aan het nauwgezette projectmanagement. Hierdoor is een kloppend geheel ontstaan dat zowel in de grote lijnen als de kleinste details perfect is uitgevoerd.

Editor: Media team

Datum: 19-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jaro van Meerten