Loungemeubels voor high-end tuin, BOREK. the art of living

  • Borek Nederland
  • Bedrijfsweg 7
  • 5061 JX Oisterwijk

Loungemeubels voor high-end tuin | BOREK

Boerderijen met kopgevels, doorzichten naar het achterliggende landschap en een monumentale kloosterenclave. De woning in dit beschermde dorpsgezicht moest een archetypisch huis worden, in de meest abstracte zin van het woord. Het geheel werd een eenlaagse woning waarin een creatief spel is gespeeld met de verschillende plafondlagen. Pascal Grosfeld van Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten hebben hun naam aan dit ontwerp mogen hangen. Zij streven er altijd naar om los te komen van de trends en elk project als een nieuw begin te zien. Vanuit dat uitgangspunt komen ze altijd tot een uniek ontwerp. Vooral de buitenruimte is scherp uitgewerkt: twee terrassen, één overdekt en één volledig in de buitenlucht, beide voorzien van loungemeubels van BOREK die perfect passen in een high-end tuin als deze.

Binnen-buitenbeleving

Deze prachtige witte villa is zo ontworpen dat er een sterke binnen-buitenbeleving ontstaat. De gigantische raampartijen met ultrasmalle kozijnen bewijzen dat. De rijke aankleding van de terrassen verraden dat deze bewoners graag tijd buiten doorbrengen. En geef ze eens ongelijk… Het perceel biedt alle ruimte tot een high-end tuin waar het optimaal vertoeven is. Voor beide terrassen is gekozen voor meubilair van BOREK; een eettafel onder de verlichte en verwarmde overkapping en loungemeubels voor het terras dat is aangekleed met grind. De grijze kleursetting van het meubilair past perfect in het zwart-witte exterieur van de villa.

Meer over BOREK

Het familiebedrijf in parasols en buitenmeubilair heeft zijn naam te danken aan de samenvoeging van Bogaers en Rekreatie. Wat in 1977 begon, is de afgelopen vier decennia uitgegroeid tot een sterk en internationaal befaamd merk. Anno 2019 is BOREK niet meer weg te denken in toonaangevende winkels met outdoor furniture. Hun collecties kenmerken zich als ambachtelijk en comfortabel, kwalitief en duurzaam. De parasols en buitenmeubelen hebben een elegante, eigentijdse klasse. De vormen en stijlen zijn zowel functioneel als esthetisch en zorgen voor een harmonieuze uitstraling. BOREK blijft steeds de creatieve grenzen verleggen om kwalitatief hoogwaardige en pure producten te creëren en is daarin onvermoeibaar.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

____

Meer projecten van BOREK bekijken?