Louvredak , Livium, Herman Peters, the art of living

  • Livium B.V.
  • Oosterveldsingel 53
  • 7558 PJ Hengelo

Louvredak: een unieke oplossing | Livium

Is het volgende herkenbaar voor je? De worsteling met de zon in de zomer. Slepen met parasols, het constant verplaatsen van zonnedoeken en het ongenoegen van zonneschermen die meteen alle zon blokkeren… Wij hebben de oplossing hiervoor, namelijk een louvredak van Livium. Dit dak bestaat uit geïntegreerde lamellen die in iedere gewenste stand te stellen zijn. Zo bepaal je precies waar de zon welkom is op je terras en in welke sterkte. Zie hier een prachtig voorbeeld bij een project van Herman Peters Interiordesign.

Inspiratie

Liviums inspiratie kwam van Nieuw Zeeland. Daar kan de zon behoorlijk branden, dus daar ben je genoodzaakt om met een oplossing te komen. Hier wordt het louvredak al veel toegepast. Livium heeft dit slimme ontwerp naar Nederland gehaald en was daarmee direct pionier op dit gebied. Livim weet maatwerk, kwaliteit en schoonheid altijd met elkaar te combineren. Zo is ieder louvredak altijd op maat gemaakt, zodat het perfect aansluit op de woning.

Louvredak , Livium, Herman Peters, the art of living

Zonnekamer

Deze villa eigenaren hebben gekozen voor een riante aanbouw aan de achterzijde van het huis als ultieme zonnekamer. De aanbouw betreft een overkapping in de kleur wit, exact dezelfde kleur wit als het stukwerk van de buitenkant van hun woning. Het dak overdekt ongeveer het complete terras, zodat het altijd heerlijk vertoeven is daar. Het mooie van de panelen is dat ze geen onderhoud behoeven en makkelijk te verstellen zijn.

Louvredak , Livium, Herman Peters, the art of living

De ultieme beschutting

De louvres filteren niet alleen het zonlicht, maar zijn ook 100% waterdicht. In gesloten toestand vallen de panelen pansgewijs over elkaar en vormen ze een waterdichte overkapping. Zo geeft het louvredak een prettige beschutting in (bijna) elk weertype. En hoe heerlijk is het wel niet om met een fikse regenbui in de zomer lekker buiten te kunnen blijven zitten? Het geluid is zo rustgevend en de koelte die een frisse regenbui kan brengen is in hoogtij vaak meer dan welkom.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Louvredak, Livium, Exclusieve zonnewering, Tuin, Exclusieve overkappingen

____

Meer projecten bekijken van Livium?