louvredak, livium, zonwering, louvrepanelen

  • Livium B.V.
  • Oosterveldsingel 53
  • 7558 PJ Hengelo

Louvredak | Livium

Bij deze villa sloegen architect Bob Manders en Livium de handen in één. De woning is zo ontworpen dat er veel natuurlijk licht is in verschillende ruimtes. De enorme lichtval is gecreëerd door een grote hoeveelheid ramen. Deze zijn tactisch gesitueerd aan de achterkant van de woning. Aan deze kant van de kavel is namelijk de tuin en zo blijft er genoeg privacy over voor de bewoners. 

Om het zonlicht te filteren, heeft Livium een louvredak geplaatst. Op deze manier kan er met een druk op de knop worden geregeld hoeveel zonlicht er door wordt gelaten. Door deze toevoeging aan het huis wordt het extra aangenaam om op het terras te zitten en is het tijdens de warme zomerdagen goed uit te houden. Niet alleen het terras kan zo van de zonnestralen worden ontzien, ook de ruimtes binnenshuis worden beschermd tegen de warmte en het felle licht.

Louvrepanelen

Het louvredak geeft een verrassende uitstraling aan het perceel. De woning zelf heeft een licht kleurenpalet. Door te kiezen voor een donkere uitvoering van het louvredak, ontstaat er een mooi contrast. De gehele woning wordt voorzien van effectieve zonwering door de afmeting van ca. 10 meter (!). Deze 10 meter aan zonwering zorgt dat er perfecte lichtinval en magische schaduwlijnen ontstaan.

Waterdicht

Niet alleen tijdens de zonnige dagen komt het louvredak van pas. Ook tijdens regenachtige dagen kunnen de bewoners gebruik maken van het terras. Wanneer de louvrepanelen “dicht” worden gedraaid, is het dak waterdicht. Zo kan er ten alle tijden buiten worden gezeten en worden genoten van de omgeving.

louvredak, livium, zonwering, louvrepanelen

louvredak, livium, zonwering, louvrepanelen

louvredak, livium, zonwering, louvrepanelen

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: Rob Nijhuis Fotografie

___

Livium, exclusieve zonwering, louvredaken, shutters, louvrepanelen, the art of living

Meer projecten zien van Livium?