zoutsteensauna, alpha industries, luxe, exclusief, ontspanning, reiniging

Luchtzuiverende zoutsteensauna | Alpha Industries

Heb je wel eens gehoord van luchtzuiverend zout? Patiënten met bijvoorbeeld ademhalingsproblemen wordt aangeraden te verhuizen naar zee, omdat de lucht daar zo’n helende werking heeft. Ook dieren met huidproblemen, zoals paarden, genezen soms op miraculeuze wijze zodra ze verhuizen naar een standplaats aan zee. Eigenlijk weten we dit allang. Zout wordt al duizenden jaren gebruikt als behandelingsmethode en geneesmiddel. Onze geliefde neusspray voor in de wintermaanden bestaat ook voornamelijk uit zout. Daarom is het zo gek nog niet dat ook Alpha Industries steeds meer sauna’s bouwt waarbij ze zoutstenen installeren. En daarmee is meteen een nieuw genre sauna’s geboren: de zoutsteensauna.

Zoutkristallen

In steeds meer sauna’s wordt tegenwoordig een complete wand van zoutsteen geplaatst. Het eerste wat je hierbij opvalt is de schoonheid die het uitstraalt. Met zo’n zoutsteenmuur waan je je in een zeegrot en kan je genieten van de bijzondere kleuren van de zoutkristallen. Maar zo’n sauna heeft dus ook een helende werking. De zouten die vrijkomen bij verhitting zorgen voor een heilzame werking op onder andere de luchtwegen. Zoutsteen is honderden miljoenen jaren oud en ontstond uit oeroude zeeën. In de zoutsteencabine wordt zoutkristal uit de Himalaya toegepast, dat bekend staat om het hoge mineralengehalte.

Helende werking

Tijdens verhitting vult de atmosfeer zich met stoffen die een positief effect hebben op onder andere de luchtwegen. In de zoutsteensauna worden deze positieve effecten vele malen versterkt. In de cabine heerst namelijk hetzelfde microklimaat als aan de zeekust. Mensen met bronchitis en astma voelen zich na een bezoek aan de zoutsteensauna als herboren. Behalve het ademhalingsstelsel hebben ook andere stelselmatigheden in het lichaam baat bij de stoffen die vrijkomen. Denk hierbij aan huidproblemen, hart- en vaatziekten, maag- en darmproblemen, stofwisselingsstoornissen, schildklierafwijkingen en reumatische aandoeningen. Zelfs stress is een goede reden om een bezoek te brengen aan de zoutsteensauna. Snel boeken dus!

zoutsteensauna, alpha industries, luxe, exclusief, ontspanning, reiniging

____

Tekst: Alpha Industries
Fotografie: Alpha Industries

 

Meer projecten bekijken van Alpha Industries?

 


zoutsteensauna, alpha industries, luxe, exclusief, ontspanning, reiniging

Alpha Industries


“Het is een fundamenteel beginsel van ons bedrijf om te luisteren naar de eindgebruikers – de consument – en niet alleen maar raden wat ze willen”

__

Meer informatie over Alpha Industries?