Botanische trend in raambekleding met diepe groentinten | Luxaflex

Voel het voorjaar met vernieuwde Duette® Shades, bloemen, planten, florale motieven en landelijke kleuren…

Luxaflex, raamdecoratie, Styling Bregje Nix

Dit voorjaar komt de natuur naar binnen. Er kan volgens de laatste trends gespeeld worden met natuurtinten, natuurlijke materialen en organische vormen. Ook bij Luxaflex®, marktleider op het gebied van raamdecoratie, staat het groene kleurenpalet centraal deze lente. Maartje Knipscheer, styliste van Luxaflex Nederland vertelt: “Groen staat voor jong, fris en bescheiden, maar leent zich ook zeer goed voor een stijlvol interieurstatement. De mysterieuze kant van deze kleur lijkt uit het diepste hart van de jungle te komen. Door deze tinten toon-op-toon en overdadig toe te passen, creëer je een levendige sfeer in huis.”

Groen mag spreken
De kleur groen mag spreken in het interieur, vindt Knipscheer: “Maak bijvoorbeeld een gebaar door een natuurlijke groentint te kiezen voor de wanden en raambekleding. Door deze basissfeer te combineren met materialen als hout, gevlochten rotan, bamboe en linnen ontstaat een sfeervolle en een rustige ambiance in huis. Een florale oase kan gecreëerd worden met een verzameling tropische kamerplanten, zoals een palm of boomvaren.” 
Als de basis van het interieur neutraal is, kan groen eenvoudig gecombineerd worden met kleuren als oranje, geel of donkerblauw. Deze natuurlijke tint gaat heel goed samen met veel verschillende woonstijlen zoals de industriële look, maar zeker ook de klassieke en bohemian stijlen. “Je kunt eindeloos combineren met groen, want deze kleur past bij (bijna) alles”, aldus Knipscheer.

Coming soon
Geïnspireerd op deze botanische en florale trends, vernieuwt Luxaflex® binnenkort de collectie Duette® Shades. Met 440 items, leverbaar in 25, 32 of 64 millimeter plooibreedte in een breed aanbod van uni- en dessindoeken, wordt deze collectie een ware eyecatcher. Daarnaast bestaat de nieuwe doeksoort ‘bamboo’ voor 25 procent uit natuurlijke vezels, waardoor deze collectie onderscheidend en duurzaam is. “Bamboe is een sterke en duurzame vezel. Deze plant heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om zeer snel te groeien. Bamboe wordt geteeld zonder pesticiden of chemische meststoffen. Ook is bamboe goed voor het klimaat; het absorbeert meer koolstofdioxide (broeikasgas) en produceert 25 tot 30 procent meer zuurstof dan bomen”, vertelt Knipscheer.

Trendy aluminium
De oude vertrouwde Luxaflex® aluminium Horizontale Jaloezieën, welke voor meer dan 95 procent bestaan uit hergebruikt aluminium, bieden een verrassende kijk op ‘natuurlijk’ wonen. In de nieuwe trendcollectie staan eigentijdse, natuurlijke en vergrijsde tinten centraal in een geheel nieuwe uitvoering. Knipscheer: “Aluminium jaloezieën zijn van alle tijden en laten zich uitstekend combineren met uiteenlopende materialen en accessoires. Deze collectie-update wordt uitgevoerd in een zijdezachte finish, waardoor een aluminium jaloezie een rustige uitstraling krijgt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de jaloezieën extra stofwerend zijn, heel fijn!”

Luxaflex, raamdecoratie, Styling Bregje Nix

Luxaflex, raamdecoratie, Styling Bregje Nix

 

___


Bekijk hier alle producten van Luxaflex op www.luxaflex.nl