• Fractions
  • Schouwrooij 1
  • 5281 RE Boxtel

Luxe aluminium shutters | Fractions 

Fractions zijn unieke aluminium shutters. Ze worden toegepast als exclusieve raamdecoratie in veelal hoogwaardige interieurs en projecten. Door het binnenvallende licht te knijpen met sleuven, wordt in een ruimte een bijzondere lichtinval gecreëerd. Fractions bieden de mogelijkheid te spelen met het licht, waardoor een ware dans van bewegende patronen van licht en schaduw wordt gerealiseerd. De nieuwste lijn van Fractions is een product van een intensieve samenwerking met designer Osiris Hertman. Hij heeft de aluminium shutters naar het hoogste niveau weten te tillen met een vernieuwend ontwerp. 

Techniek mag ook mooi zijn 

Osiris Hertman en Fractions gingen in 2019 samen een stap verder in de lichtbeleving door functionaliteit en design te combineren. Topdesigner Osiris Hertman heeft voor Fractions een zevental designs gemaakt met als uitgangspunt het spel van daglicht en schaduw. De zeven patronen zijn allemaal anders en geven elk weer een andere sfeer aan de ruimte. Het is warm, sensueel, speels en krachtig. Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit – spelen met licht – door de shutters meer of juist iets minder te openen en een drukker of juist rustiger patroon te maken. Tegelijk kun je minder of meer privacy creëren. De schaduwpatronen die deze zeven Fractions op vloer, wand en plafond projecteren, doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Noord-Afrikaanse landen, zoals Marokko. Resultaat: een stoer maar verfijnd product met een kosmopolitische uitstraling. 

Made in Holland 

De Fractions aluminium shutters, zijn ‘Made in Holland’. Waar de meeste fabrikanten uitwijken naar het buitenland, wordt dit product geproduceerd in Boxtel. Zo blijven de lijnen in alle opzichten kort, wat veel voordelen schept voor wat betreft levertijden. Deze werkwijze past volledig binnen de visie ten aanzien van efficiënte productiemethodes, duurzaam materiaalgebruik en beperking van de footprint die ze als bedrijf nastreven.  

Technische voordelen

Al vanaf de eerste prototypes heeft Fractions alle technische voordelen van aluminium volledig trachten te benutten. Met als basis de aluminium plaat is bijna elk patroon denkbaar, waarom dan niet juist een onderscheidende vorm? Daar raakte design hun specialiteit, engineering. Inmiddels zijn er reeds prachtige projecten gerealiseerd, van badkamers tot thuisgymsen van praktische keukenoplossingen tot romantische slaapkamerdecors. Dealers die Fractions verkopen zijn geselecteerd en volledig op de hoogte van de mogelijkheden. Maar ook interieurarchitecten en designers weten de unieke aluminium shutters reeds te vinden.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Fractions

___

____

Wil je meer projecten van Fractions bekijken?