Luxe appartement, B&G Audio Video Domotica, the art of living

Luxe appartement | B&G Audio Video

In dit monumentale pand aan een autovrij hofje in Den Haag is een tweelaags appartement volledig gerenoveerd tot een hoogwaardig afgewerkt paleisje met uitzicht op de Koninklijke Stallen. Binnen wacht je een oase van rust en luxe, bomvol slimme geïntegreerde oplossingen, duurzame materialen en doordachte details. Het bouwtraject van schets tot oplevering heeft zo’n drie jaar in beslag genomen. Bij aanvang van de verbouwing van dit luxe appartement waren de ruimtes groot en leeg. Aan de hand van de wensen en leefwijze van de eigenaren is gepuzzeld om alle gewenste functies te laten samensmelten tot een perfecte en comfortabele indeling.

Luxe appartement, B&G Audio Video Domotica, the art of living

Gashaarden (merk Boley): Daniels Openhaarden. Marmerstuc (haard): Schildersbedrijf van Zwet.

Luxe appartement, B&G Audio Video Domotica, the art of living


“De hoofdtrap is een knap staaltje werk en tot stand gekomen door nauw samen te werken met de interieurontwerper”


Luxe appartement, B&G Audio Video Domotica, the art of living

Verlichting: Modular. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV.

Parket: Baltussen Parket. Keuken: BeMa.

Bouwbegeleiding: Van der Steen Bouwbegeleiding. Interior Design en maatwerk: Studio van ‘t Wout.

Uitdagingen

Een grote aanpak binnen dit luxe appartement zijn bijvoorbeeld de puien geweest. Ze zijn allemaal verwisseld met plafondhoge ramen die voor een mooie daglichttoetreding zorgen tot diep in het pand. Een van de grote uitdagingen waren toch wel de twee elektrisch bedienbare dakkapellen met glazen uitbouw op de tweede verdieping. De bijzondere uitstap geeft toegang tot het fraaie, in verschillende delen opgebouwd, dakterras met mooie houten groenbakken en een spectaculair direct uitzicht op het Noordeinde en een overview op het gehele centrum van Den Haag. Er is een mooie spanning gecreëerd tussen de klassieke lijnen van de prachtige hoge plafonds en de lange lijnen van de verschillende ruimtes enerzijds en het scheppen van huiselijkheid en warmte door gebruik van neutrale tinten als basis afgewisseld met uitdagende kleuren anderzijds.

Domotica: KNX Systeem. Schakelverlichting: Basalte.

Lift: Liften- en Machinefabriek Lakeman B.V. Trappenbouwer: EeStairs.

Luxe appartement, B&G Audio Video Domotica, the art of living

W-installatie: Gebr. Kreeft en van Wissen. Renovatie: Kneppers Bouw. Badkamerkranen: Dornbracht B.V. Levering tegels en sanitair: Wout’s Tegelhandel.

B&G Audio Video Domotica, the art of living

Raamdecoratie: SUNWAY.

B&G Audio Video Domotica, the art of living

Kozijnen: MHB. Glazen dakluik (sliding box): Glazing Vision.

Allerhande aansluitmogelijkheden

Het lichtplan van dit luxe appartement is volledig afgestemd op de verschillende interieurdisciplines. Het moderne design is harmonieus afgewisseld met antieke meubels en kunstwerken uit de privécollectie van de huiseigenaren. De moderne, prachtig uitgewerkte trap brengt je naar de tweede verdieping. De klassieke, in de muur geïntegreerde, railing valt direct op en de LED-verlichting gaat branden wanneer je de trap betreedt. B&G Audio | Video was als domoticaspecialist verantwoordelijk voor allerhande aansluitmogelijkheden op het gebied van verlichting, audio, video, internet, beveiliging, klimaatbeheersing, zonwering, gordijnen, (dak)ramen, lift, open haard, vloerverwarming en meer ingenieuze snufjes.

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____

Wil je meer projecten zien van B&G Audio Video Domotica?