Luxe appartement, DENOLDERVLEUGELS, appartement, Stalen deuren, Witte badkamer

Luxe appartement | DENOLDERVLEUGELS

Architecten Den Older en Vleugels realiseren exclusieve woningen die zich kenmerken door een modern-klassieke stijl, waarin functionaliteit, sfeer en moderne technieken hand in hand gaan. De opdrachtgevers waren een samengesteld gezin met zeven gezinsleden. Essentieel was dan ook dat de  woning voldoende slaap-en woonruimte had, zodat iedereen comfortabel kon leven. Midden in een grootstad hadden Den Older en Vleugels twee appartementen gevonden die door samenvoeging verbouwd konden worden tot één luxe appartement. Een zeer complexe opdracht, omdat de appartementen een lange  bouwgeschiedenis hebben en een hoogteverschil van maar liefst 80 cm.” 

Volledig nieuwe indeling

In hun ontwerp maakte DENOLDERVLEUGELS een volledig nieuwe indeling, met respect voor de historiek van de woningen. Den Older: “Het ene appartement hebben we ingericht met slaapkamers en sanitaire ruimtes. In het andere appartement hebben we een open woonruimte gecreëerd. Om de appartementen met elkaar te verbinden, hebben we een brede centrale gang gemaakt. Hierdoor is er een lange zichtlijn ontstaan dwars door de woning heen. Het hoogteverschil zorgt hierbij voor een speels effect.”

De maatwerk kasten zijn gemaakt door Engelen Interieurbouw. De deurkrukken zijn van FORMANI.

Gesloten en open karakter

Het deel met de slaapvertrekken kreeg een besloten karakter om de bewoners een gevoel van privacy te geven. Het woongedeelte is juist in een open plattegrond georganiseerd. Vleugels: “Door het openbreken van de oorspronkelijke muren ontstond een doorlopende ruimte voor een grote leefkeuken, eetkamer en zitkamer. De zitkamer is daarbij af te scheiden van de rest van de woonruimte door schuifdeuren met staal en glas – één van de woonwensen van de opdrachtgevers.”

Luxe appartement, DENOLDERVLEUGELS, appartement, Stalen deuren, Witte badkamer

Voor de samenvoeging van de twee appartementen werkte DENOLDERVLEUGELS samen met Meesterbouw (aannemer).

Werkkamer

Tussen de keuken en het eetgedeelte van het luxe appartement is er een trap geplaatst die naar een opkamer leidt. Hierin hebben is een werkkamer gemaakt, die door een vide met beloopbaar glas onderdeel is geworden van de woonruimte. De opkamer zorgt bovendien voor extra licht en ruimtelijkheid in het appartement.

Maatkasten

De vaste bergruimtes zijn geïntegreerd in de hoofdstructuur, zodat de strakke vormen nog meer zijn benadrukt. De maatwerk kast in de lange gang is hier een mooi voorbeeld van. De combinatie van maatwerk en los meubilair maakt het interieur van de woning nog spannender.

Luxe appartement, DENOLDERVLEUGELS, appartement, Stalen deuren, Witte badkamer

De sfeervolle haard werd verzorgd door Jos Harm Exclusieve Haarden.

Luxe appartement, DENOLDERVLEUGELS, appartement, Stalen deuren, Witte badkamer

Door het opbreken van de oorspronkelijke muren ontstond een doorlopende ruimte voor een grote leefkeuken, een eetkamer en een zitkamer.

Verschillende woonsferen

Door het creëren van verschillende woonsferen werd het appartement echt leefbaar. Een woning moet vooral een thuis worden, zodat iedereen zijn eigen woonervaring op kan doen. In dit appartement hebben we bijvoorbeeld verschillende hoekjes gecreëerd, zoals het nisje bij het raam, waar je je even kunt terugtrekken. Daarnaast hebben we in totaal drie haarden verwerkt die de woning extra sfeer geven.

De keuze voor de materialen werd gebaseerd op een rustig kleurenpalet, waarbij de accessoires  zorgen voor kleuraccenten. Vleugels: “Alle materialen zijn hoogwaardig en geven de ruimtes een rijke uitstraling, zonder overdreven aanwezig te zijn. Dit zorgt voor een aangename woonsfeer.” Voor de sanitaire ruimtes kozen de architecten bijvoorbeeld voor een lichte kleur marmer. Door de rest minimalistisch te houden, komt het marmer goed tot zijn recht.

Luxe appartement, DENOLDERVLEUGELS, appartement, Stalen deuren, Witte badkamer

Verlichtingsplan

Ook de verlichting werd verwerkt in het ontwerp. Door te kiezen voor mooie verlichtingselementen- en armaturen wordt de woning op de juiste manier uitgelicht.  Overdag heeft het appartement een open, lichte sfeer, versterkt door het zonlicht dat de woning op een spectaculaire manier binnenvalt. ’s Avonds zorgt de gekozen verlichting voor een sfeervol geheel. Zeker in combinatie met het prachtige uitzicht vanuit het appartement over de stad ervaar je hierdoor ultiem woongenot.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Michael van Oosten

__

Meer projecten bekijken van DENOLDERVLEUGELS?