Luxe Appartement, Duin, the art of living

Luxe appartement met artistieke keuzes | DUIN INTERIOR

Op deze absolute hotspot ligt een bijzonder luxe appartement met uitzicht op de Grote Markt en de bekende Oosterstraat in Groningen. Deze unieke ligging en de aparte vorm van de woning liggen ten grondslag aan verschillende artistieke keuzes die door ontwerpstudio DUIN INTERIOR zijn gemaakt. Interieurdesigner Miquel van Duin is altijd erg intensief betrokken bij projecten en daarbij is perfectionisme één van zijn drijfveren. Zijn doel was een interieur zoals dit. Een interieur waarin alles klopt.

Deuren: Houtz. Marmer keuken, salontafels en sokkel: Solidnature.


“In dit appartement dient het gemak de mens”


Keuken: bulthaup. Kokendwaterkaan: Quooker Nederland B.V. Schakelmateriaal: Basalte. Verlichting: Maretti Lighting. E-installtie: ITB installatie.

Eén ononderbroken zichtlijn naar buiten

Het luxe appartement is onderdeel van project Merckt Groningen. De opdrachtgevers wilden graag een appartement met licht en ruimte en zo min mogelijk afzonderlijke kamers. Daarom zijn ze afgestapt van de oorspronkelijke indeling. Het appartement is ruim 200 m2, heeft een groot balkon en een loggia grenzend aan de woonkamer. De vorm van de woning is het beste te vergelijken met een ongelijke vijfhoek. Bij binnenkomst in de hal met spiegelwand en garderobe kijk je rechtstreeks naar buiten door de glazen taatsdeuren en een opening in de keukenwand. En dit is nog maar het eerste wauw-moment.

Afbouw: IVL Bouw. Schilderwerken: Zandstra Totaalonderhoud. Messing coating interieurbouw: Grezzo. Audio/Video: Audio Artistiek Vries. Interior designer: DUIN INTERIOR. Interieurbouw: Strakk Interieur. Gordijnen: Gordijnenhuis Regina. Lederen wandbekleding: Alphenberg.

Luxe Appartement, Duin, the art of living

Bank (MINOTTI): Hora Barneveld. Karpel: Carpetlinq. Decoratieve wandafwerking: Dofine.

Marmer met versteend hout

De opening in de keukenwand is rondom bekleed met marmer, net als de boven- en zijkant van het kookeiland, waardoor deze twee elementen mooi met elkaar worden verbonden. Het marmer heeft de look van versteend hout met de kleuren lichtgrijs, antraciet en diepblauw. De tekening op het marmer is er één die blijft fascineren. Uitgekiend is de keuze voor een ovale eettafel die rondom ruimte schept. De opvallende lamp boven de tafel maakt de keuken helemaal af. Het is een moderne handgemaakte lamp van gebrand messing. Puur Italiaans vakmanschap vertaald naar een vijfhoekige pentagoon; een eerste creatieve knipoog naar de vorm van het appartement.

Design voor de intelligente woning (schakelmateriaal): Basalte

Luxe Appartement, Duin, the art of living

Badkamerkranen: VOLA Nederland. Leerafwerking deur: Alphenberg. Dressings: Strakk.

Badkamer: De Jong Sanitair. Infrarood douche: Sunshower BV.

Stoer, consequent en stijlvol

In de spits toelopende woonkamer zorgen ramen tot op de grond voor een zee aan licht. Fraai zijn de in messing uitgevoerde kozijnen die worden afgewisseld met ruwe zandkleurige gestukte muren. Het plafond in het luxe appartement is iets verlaagd om spots weg te werken, maar ook om een koof met indirect ledlicht te creëren waarin gordijnrails zorgvuldig zijn weggewerkt. Tegenover de buitenmuur bevindt zich de tv-wand die is bekleed met leer van Alphenberg, waarachter speakers onzichtbaar zijn weggewerkt. De warme kleur van het leer komt overeen met de kleur van het marmer in de keuken.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer zien van DUIN INTERIOR?