Luxe appartement, Linda Lagrand, metropolitan, luxueus, exclusief

Luxe appartement met hotelgevoel | Linda Lagrand

Linda Lagrand realiseert samen met haar deskundige team de meest inspirerende interieurs voor een veelzijdigheid aan klanten. Ieder project is een uiting van de identiteit van de klant met de nadruk op het creëren van een luxe hotelgevoel. Een mooi voorbeeld hiervan is dit luxe appartement met als resultaat een prachtig geheel met een tijdloze uitstraling.

Van klassiek naar tijdloos

Het schitterende luxe appartement is gelegen in een klassiek pand. Tot de verbouwing enkele jaren geleden werd het pand gebruikt als orangerie. Nu dient het als appartementencomplex. Uitgangspunten voor het project waren een tijdloze uitstraling met een mooie mix van moderne en klassieke elementen die zorgen voor een luxe gevoel.

Luxe appartement, Linda Lagrand, metropolitan, luxueus, exclusief

Op zoek naar een tegenhanger

“De karakteristieke kenmerken van het pand hebben we bijvoorbeeld vertaald door te kiezen voor hoge plinten en deuren met een klassieke uitstraling”, vertelt Linda. “Als tegenhanger hebben we gekozen voor enkele elementen met een moderne look, zoals de houten vloer in een Hongaarse punt – een moderne variant op de wat bekendere visgraat vloer – en de elektrolytische glazen wand die de afscheiding vormt tussen de bad- en slaapkamer.”

Heldere indeling

In het luxe appartement kreeg de prachtige op maat gemaakte keuken kreeg een nieuwe plek, waardoor er een betere samenhang tussen de verschillende ruimtes is ontstaan. Linda: “De keuken hebben we uitgevoerd in een strak design, met onder meer een ingebouwd afzuigsysteem en grote wandkast.” De keuken staat in open verbinding met de eet- en woonkamer, waarbij de mooie muziekinstallatie een belangrijk element van de woonkamer moest vormen. De ronde vormen in het interieur geven een organische tegenhanger aan de vrij vierkante ruimte.

Luxe appartement, Linda Lagrand, metropolitan, luxueus, exclusief

Bouwatelier heeft deze prachtige maatwerk keuken gerealiseerd.

Spannende keuzes

De luxueuze slaapkamer werd voorzien van een grote, op maat gemaakte kastenwand, bekleed met natuurlijk sisal behang. Achter het bed is eveneens een bijzonder behang toegepast van kurk met metallic accenten. Door het verwerken van een glazen plaat is de slaapkamer verbonden met de badkamer. “Bijzonder aan deze plaat is dat hij zowel transparant als mat kan worden. De twee ruimtes kunnen hierdoor nog meer met elkaar worden verbonden, of juist wat meer privacy gecreëerd worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat de kamers optisch groter lijken”, aldus Linda.

Luxe appartement, Linda Lagrand, metropolitan, luxueus, exclusief

Het luxe hotelgevoel in het appartement wordt versterkt door verschillende design iconen.

Tijdloos en luxueus

De tijdloze stijl die in het luxe appartement te vinden is wordt ook doorgevoerd in de badkamer. De waskommen zijn vervaardigd uit een prachtige, donkere kleur marmer uit Noorwegen. De vloer is bekleed met grote, donkere tegels, die doorlopen in de douche, waar tevens een mooi mozaïek is verwerkt op de muur. Het contrast is te vinden tussen de donkere kleuren en het grote, witte ligbad.

Luxe appartement, Linda Lagrand, metropolitan, luxueus, exclusief

Luxe hotelgevoel

Verschillende designmeubelen waaronder de unieke Platner Arm Chair eettafelstoelen van Knoll, de Arco lamp van Flos boven de eettafel en de Butterfly Stool kruk van Vitra in de badkamer zorgen voor het luxe hotelgevoel in de woning.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

__

Meer projecten bekijken van Linda Lagrand?