Luxe appartementen | Grand Interior, the art of living

Luxe appartementen in Hyde Park | The Grand Interior en Eric Kuster

De vierkantemeterprijs is in Amsterdam tot duizelingwekkende hoogte gestegen, waardoor wonen in de hoofdstad voor steeds minder Nederlanders een optie wordt. Tegelijk kan de stad aan het IJ sinds de Brexit een toestroom van expats tegemoetzien, nu naar verwachting vierhonderd bedrijven de overstap van Londen naar Amsterdam zullen maken. Een oplossing voor het probleem zijn de luxe appartementen van Hyde Park. Het concept staat voor een stadswijk met hoofdstedelijke uitstraling en allure en een stadswijk die gezelliger en groener wordt dan we in Nederland gewend zijn. Twee grote namen binnen dit project zijn interieurdesignnamen The Grand Interior en Eric Kuster.

Luxe appartementen | Grand Interior, the art of living

Luxe appartementen | Grand Interior, the art of living

Het initiatief

Met Hyde Park is projectontwikkelaar André Snippe niet aan zijn proefstuk toe. Eerder was hij initiatiefnemer van Holland Park in Diemen, een stadswijk met veel groen, veel water en, dankzij de grote variatie in bouwstijlen en gevels, ook een vleugje grachtengordel. Eerder al transformeerde André Snippe veel verouderde en leegstaande kantoorruimte tot betaalbare woningen. Het gebied om Amsterdam oefent een grote aantrekkingskracht op hem uit, want alleen door dáár te bouwen kan de hoofdstad nog binnen het bereik blijven van de middenklasse. “Daarom is de ligging van Hyde Park zo ontzettend belangrijk,” zegt hij.

Luxe appartementen | Grand Interior, the art of living

Modelappartement

Hoe moeilijk is het een appartement in te richten voor een klant die geen individu is maar een doelgroep, en dan nog gesegmenteerd in kopers van kleinere en grotere woningen? Voor Frank Versteeg, directeur van The Grand Interior, was dat een haalbare uitdaging. “In Amsterdam hebben we al jaren te maken met heel veel expats. De meesten houden van de Europese stijl en wij hebben daar dan nog het beste uitgehaald. ‘Italiaanse allure met een touch of Hollywood’ is onze slogan. Het modelappartement hebben we bovendien zó ingericht dat het heel makkelijk is om op te schalen naar een grotere woning. Wij bedienen dus alle segmenten.”

Penthouse

Hyde Park is volgens Eric Kuster méér dan alleen een nieuwe, prachtige woonwijk met veel luxe appartementen. De uitstraling van Hyde Park is zo internationaal, dat het concept op zijn eigen wijze het nieuwe wonen introduceert in Nederland. Daar wilde de gerenommeerde interieurontwerper graag zijn bijdrage aan leveren. De samenwerking leidde tot het creëren van het Eric Kuster Show Penthouse. “Hyde Park sluit perfect aan op wat wij al jarenlang doen op het vlak van interieur,” zegt Eric Kuster. “Wij ontzorgen de klanten, en dat is precies wat er in Hyde Park gaat gebeuren.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal en Eric Kuster & Wesley Bergen Photography

____
Wil je meer zien van The Grand Interior of Eric Kuster?