Luxe badkamer upgrade met houten jaloezieën

Een prachtige inloopdouche, een vrijstaand bad, spiegels met verlichting aan de achterzijde. De badkamer is dé plek om tot rust te komen en juist daarom investeren steeds meer huiseigenaren in de luxe uitstraling van hun badkamer om aan de laatste trends te voldoen. Na een lange dag baden in een heerlijk bad of genieten van de zachte straal van een regendouche of stoomcabine. Dan is het wel fijn als je kunt genieten van optimale privacy.

 

Luchtvochtigheid in de badkamer

Wat veel mensen niet weten, is dat veel vormen van raamdecoratie absoluut niet geschikt zijn voor plaatsing in de slaapkamer. Neem een standaard rolgordijn. Door de hoge luchtvochtigheid in de badkamer is de kans op schimmelvorming in de stof erg groot. En de uitstraling van een rolgordijn doet ook geen eer aan de luxe uitstraling die je wil creëren.  

Er zijn maar weinig vormen van raamdecoratie die bestand zijn tegen de hoge luchtvochtigheid in de badkamer. Lamellen en rolgordijnen van kunststof en houten jaloezieën 

Houten jaloezieën van Abachi hout

Als je jouw badkamer een upgrade wil geven, zijn houten jaloezieën the way to go. En dan specifiek Abachi jaloezieen. Abachi hout is namelijk bestand tegen de hoge luchtvochtigheid. Dit type hout wordt veel gebruikt in sauna’s vanwege de goede kwaliteit.  

Een tweede voordeel van houten jaloezieën gemaakt van Abachi is dat er een duidelijke nerfstructuur in de horizontale lamellen te zien is. Dat geeft een strakke, moderne badkamer direct meer karakter, luxe en sfeer. Een echte wellnessruimte. Zeker wanneer je kiest voor een witte of warme beige kleur voor de blinds. Vraag altijd even gratis kleurstalen aan bij de webshop waar je wil bestellen, zodat je de kleurstaal bij je muren, vloer en kozijnen kunt houden.  

Zelf je privacy regelen met Abachi jaloezieën

Niet geheel onbelangrijk in de badkamer is je privacy. Ook daarvoor zijn jaloezieën de beste keuze. Door de jaloezie te sluiten en de lamellen naar boven te kantelen, is het voor mensen van buitenaf niet mogelijk om naar binnen te kijken. Maar doordat je de lamellen naar boven hebt gekanteld, komt er nog voldoende licht binnen. 

Als je jezelf heerlijk hebt ondergedompeld in een warm bad of hebt genoten van de straal van je regendouche, kun je de jaloezie weer iets verder open zetten. Zo laat je de zonnestralen echt op de muren van je badkamer dansen. Luxe all over 

 

Weten welke raamdecoratie nog meer geschikt is voor in de badkamer? Joe Benelli schreef eerder ook een artikel over drie vormen van raamdecoratie voor de badkamer.  

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.