Luxe buitenverblijf als verlengstuk van de woning

Fab21

Monique van Holstein van het Haagse interieuradviesbureau FAB 21 ervaart een toenemende vraag naar luxe buitenverblijven in de vorm van grote tuinhuizen. In een riante Zuid-Hollandse villatuin realiseerde FAB 21 zo’n verblijf. Hier brengen de bewoners en hun gasten menig ontspannen en feestelijk uurtje door op het overdekte terras, aan de bar, op de dansvloer of voor het beeldscherm.

Monique vertelt: “We zijn begonnen vanuit de bestaande situatie in de tuin, waar een specifiek bouwvlak was voor het tuinhuis. Vooraf wisten we al waar de deuren moesten komen in verband met de bestaande tuinpaden en beplanting.” Het buitenterrasgedeelte is vooral bedoeld om ’s avonds beschut door te brengen. Dit terras nodigt daar dan ook toe uit, dankzij de loungehoek met grote kussens aan de ene zijde en de houten eettafel en de ingebouwde barbecue aan de andere zijde. De glazen pui aan twee zijdes van de loungebank zorgt zowel voor beschutting als voor uitzicht over de tuin. Het buitenkleed, gelegen op de grijze keramische terrastegels in groot wildverband, draagt bij aan de gezellige sfeer, net als de sierkussens en de terracottakleurige kussens in de comfortabele fauteuils. De terracotta-tint is ton-sur-ton toegepast in de windlichten op de salontafel, maar komt ook terug in het blad van de bijzettafel. Ook binnen in het tuinhuis zijn terracottatinten toegepast, zodat in- en exterieur prachtig matchen.


Interieur

Buitenverblijf, Fab21, the art of living

Leveranciers van het interieur

Interieurbouw

Bentz

Schuifpui

Meer Gevelsystemen

Bouwbedrijf

Moerman Bouwen
Buitenverblijf, Fab21, the art of living

Samenhang met architectuur

FAB 21 is gespecialiseerd in het onder architectuur realiseren van een interieur voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Hoewel opdrachtgevers zich vooral in het hogere segment bevinden, hoeft de uitvoering niet altijd volledig ‘high end’ te zijn. Monique: “We mixen en matchen ook regelmatig, niet alles hoeft high end te zijn in een interieur. We zoeken ook naar spannende combinaties van merken en materialen.” Over hun werkwijze vervolgt ze: “Wij zien vooral de grootste winst in een architectonisch plan. Uiteindelijk hangt het resultaat af van hoe je het ontwerpt. We worden dan ook het liefst vanaf het begin van een project betrokken, zodat we met de architect mee kunnen denken over het ontwerp en de indeling van een woning. Voor dit tuinhuis hebben we architectenbureau Visie B.V. ingeschakeld en Moerman Bouw.” Het tuinhuis past perfect bij de uitstraling van de Kempische villa zelf, dankzij de dakpannen, gemetselde muren en donkere aluminium kozijnen.


Bar

Buitenverblijf, Fab21, the art of living
Buitenverblijf, Fab21, the art of living

Luxe gezelligheid

Het tuinhuis bestaat uit een grote open, hoge ruimte, met eikenhouten balken, twee identieke toiletten en een garderobe. De buitentegels zijn doorgetrokken naar deze ruimte en de wanden zijn zowel van behang, steen als hout. Bij binnenkomst aan de terraszijde valt direct de luxe bar op, die in een horecagelegenheid niet zou misstaan mede gezien de professionele keukenapparatuur. De voorzijde is te openen, waardoor je vanaf de terraszijde toegang hebt tot de bar. Boven de bar hangt een goudkleurig gespoten stalen rek, waarin de bedrading voor de ronde hanglampen vernuftig is weggewerkt. Hetzelfde materiaal is gebruikt voor het rek met flessen en glazen dat voor een wand van goudkleurige, verticaal gemetselde stenen is geplaatst. Dezelfde steen is horizontaal toegepast in de toiletten. Op de hoek van de bar is een ronding gemaakt in het werkblad met daarom heen barkrukken in een zachte stof. “Van deze tafel wordt veel gebruik gemaakt, doordat je er zo goed samen omheen kunt zitten”, vertelt Monique. “Voor de bar hebben we gekozen voor wengéhout en een composiet werkblad, dat we ook hebben toegepast voor de wastafel in de garderobe.”


Zit- en dansvloer

Buitenverblijf, Fab21, the art of living

Leveranciers van de zit- en dansvloer

Sofa Milano banken

Rupert & Rupert

Interieurarchitect

FAB 21

Kijk- en luistergenot

Achter in de ruimte bevindt zich een vrijstaande terrazzobartafel met krukken met een velourszitting en rotan rugleuning. Aan de andere zijde is een hoekbank geplaatst in velours, passend bij het rotan en het okergeel van het terrazzo. Hier is dansen op de vloer tussen de grote bar en deze bar alsof je in een uitgaansgelegenheid bent, want er is zelfs een rookmachine aanwezig; subtiel weggewerkt in de bank en alleen te herkennen aan een rooster. Aan de jeugd is in het bijzonder gedacht: “We hebben spiegels in de muur geplaatst, op verschillende hoogtes. Kinderen vinden het geweldig om hier selfies te maken”, licht Monique lachend toe. En dat is maar een van de eigentijdse accessoires die de ruimte rijk is. Voor met name de man des huizes is het grote beeldscherm in de loungehoek een grote wens die in vervulling is gegaan. “Hij houdt er enorm van om met vrienden Formule 1-races te kijken. Een groot tv- scherm was dan ook een must in dit buitenverblijf.” De enorme muziek- en lichtinstallatie maakt van tv-kijken en muziek luisteren een geweldige beleving. De apparatuur is desondanks niet prominent aanwezig. Zo is de subwoofer onzichtbaar in een grote plantenbak bij de bank geplaatst. Dit illustreert ook maar weer hoe subliem functionaliteit en styling zijn gecombineerd in dit schitterende buitenverblijf.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 09-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten