Luxe buitenzwembad voor dat permanente vakantiegevoel 

Compass Pools

Een buitenzwembad in eigen tuin is een heerlijke luxe. Het is een plek van ontspanning, ontmoeting en plezier en geeft je het gevoel dat je permanent op vakantie bent. Volgens Compass Pools is de aanleg van een zwembad dan ook een speciaal proces om te begeleiden, iets wat zij vol passie doen. We interviewden mede-eigenaar Bas Hendrix. Zijn verhaal lees je hier. 

Prefab als één geheel 

Bas Hendrix spreekt zo bevlogen over Compass Pools dat het klinkt alsof hij het concept zelf heeft ontwikkeld. Toch is dat niet het geval. Van origine is Compass Pools een Australisch merk, na verloop van tijd kwamen er een Slowaakse en een Oostenrijkse producent bij voor de Europese markt. Uniek aan het merk is de hoge kwaliteit van de kuip. Deze wordt prefab als één geheel geleverd en is opgebouwd uit meerdere hoogwaardige lagen, waaronder keramiek voor stevigheid en isolatie. Het grootste voordeel is dat de kuip hierdoor ongevoelig is voor osmose, een effect dat goedkopere materialen doet bobbelen.  

Overloopzwembad 

Wat zijn de mooiste projecten die ze tot nu toe hebben gedaan? Bas vertelt: “Ons eerste overloopzwembad. Dat was toen niet standaard, we hebben het op maat laten maken op het bad. Het heeft veel tijd en energie gekost en is een heel mooi project geworden.” Hij vervolgt: “Wat ook speciaal was, was de plaatsing van een buitenzwembad op Curaçao. 

Het importeren verliep zeer moeizaam. Het bad heeft ongeveer acht jaar in de volle zon bij de douane gestaan, met de binnenkant naar boven. Bij de meeste baden verbrandt dan de coating en vervaagt de kleur. Dit bad was na acht jaar nog tiptop in orde. We hebben het daar ook geplaatst.” 

Natuurlijke uitstraling 

Op de website van The Art of Living prijken diverse projecten met een Compass Pool. Zeker als je het weet valt de bijzondere kleurstelling op. De baden hebben een luxe, natuurlijke uitstraling; geen schreeuwende kleuren, maar rustige tinten die opgaan in de tuin en het buitenzwembad soms bijna op een zwemvijver doen lijken. Volgens Bas is het “uiteindelijk de tuinarchitect of hovenier die iets unieks maakt van een zwembad”. Een Compass Pool leent zich daar duidelijk uitstekend voor. 

Editor: Media team

Datum: 12-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Compass Pools