Luxe en harmonie tussen de landerijen

Medie Janssen

De combinatie van authentieke en natuurlijke materialen in een strakke basis zetten meteen de toon in de royale entree. Voor een groot deel van de benedenverdieping is gekozen voor het gemak van een keramische vloer. Het gemêleerde uiterlijk en de getrommelde randafwerking doen de woonboerderij eer aan. Op de muur reikt een donker behang van Arte tot het plafond van de eerste verdieping. 


Exterieur

Boerderij, Woonboerderij, Medie Janssen, The Art of Living

Tijdloos omarmt landelijk
In de keuken is goed te zien hoe Medie Janssen de voorliefde van de eigenaresse voor een landelijke stijl bij de hand nam en vertaalde in een tijdloze invulling. Een meterslang eiland met granieten blad ademt ‘welkom thuis’ als je binnenkomt. Het prachtige zwarte fornuis van Lacanche, met vier gaspitten en een teppanyaki, trekt onmiddellijk de aandacht. Het fornuis wordt omringd door ladekasten met strakke handgrepen en hetzelfde granieten blad als het eiland. Het afzuigsysteem heeft een strakke, houten ombouw die tegelijk doet denken aan een nostalgische schouw zoals gebruikelijk was in dit soort boerderijen. Op de muur achter het aanrecht prijken handgemaakte, Italiaanse tegeltjes. Ze geven de keuken een gezellige boerderijsfeer. 

Een prachtig detail zijn de ringlampen boven het eiland die omtrokken zijn met tuigleer. “We gebruiken graag materialen die zichzelf hebben bewezen, zoals hier het leer en natuursteen”, vertelt Medie. Verder is de keuken overwegend sober: bergruimte, weinig poespas en vooral veel ruimte om je uit te leven. Goed zichtbaar is dat de keuken prettig licht is en er toch vrijwel geen witte kleur is gekozen. De open kasten in de hoeken vormen een dubbele ontbijtcorner waar de bewoners ’s ochtends als eerste naartoe gaan voor een kop koffie en een kom muesli. De rest van de tijd onttrekken schuifdeurtjes dagelijkse rommeltjes aan het zicht. 


Keuken

Boerderij, Woonboerderij, Medie Janssen, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker

Nieuw perspectief
In de living is gekozen voor grote gebaren die de ruimte en omgeving dienen en geenszins verstoren. De zithoek bestaat uit één riante bank. Alle focus is hier op ruimte en uitzicht. Opnieuw vinden we er mooie, natuurlijke materialen, zoals de houten vloer, linnen gordijnen en shutters van hout. De authentieke staanders en spanten spannen letterlijk de kroon en steken mooi af tegen de lichte, kiezelkleurige muren. In een apart vertrek bevindt zich de tv-kamer, met een tv-meubel van hetzelfde natuursteen als de keuken en voorzien van onzichtbare schuiflades. In de groen getinte achterwand smelten klassiek en modern opnieuw samen. Het geheel is afgemaakt met luxe, natuurlijke decoratie, zoals linnenbehang, een glazen schaal van Guaxs en een kaars van selaniet. 

De routing in dit huis en de functies van de verschillende ruimtes zijn totaal op de schop gegaan. Om aan de wens te voldoen om buiten met binnen te verbinden, deed Medie Janssen iets unieks: een aantal delen van het huis werden weer buitenruimte. “Deze boerderij heeft een grote U-vorm. We hebben één zijvleugel doorbroken en opgedeeld in een tv-kamer en een kantoor, de ruimte daartussen is nu open en vanuit de woonkamer kijk je erdoorheen naar de landerijen. We hebben ook een grote invloed gehad op de leefgedeeltes buitenshuis. Het hoveniersbedrijf heeft hier vervolgens goed op aangesloten met de beplanting.” 


Living

Boerderij, Woonboerderij, Medie Janssen, The Art of Living

Rust en harmonie
De luxe badkamer is eveneens een plek om tot rust te komen, aan het begin én einde van de dag. Het badmeubel trekt hier meteen de aandacht. Het bestaat uit een groot travertin wastafelblad met een prachtige ruwe look en daaronder een zwevend meubel van eikenfineer in de kleur die overal in het huis terugkomt. Erachter bevindt zich een tweepersoonsinloopdouche met sunshower. Een klassiek element hier is de architraaf: de omlijsting van de deuropening, waardoor de woning ook weer aanvoelt als een klassieke boerderij in een moderne jas. Wanneer je de deuropening door gaat, kom je in een prettige, lichte inloopkamer. De maatwerkkledingkast is voorzien van een blad in hetzelfde travertin. De kers op de taart is de transparante verlichtingsarmatuur van Quasar. 

Aan de overkant van de gang, die uitmondt bij de oorspronkelijke voordeur van de oude boerderij, vinden we ten slotte de slaapkamer. Ook hier prevaleren rust en harmonie: een houten vloer, linnen behang en lichte natuurlijke tinten. Het immer mooie uitzicht maakt dat je je ogen hier net zo lief sluit als ze weer opendoet bij het aanbreken van een nieuwe dag. 


Bovenverdieping

Boerderij, Woonboerderij, Medie Janssen, The Art of Living

Geslaagd project
Al met al is het een huis geworden om tot rust te komen: natuurlijk, landelijk, luxe. Dit is ook wat Medie Janssen het gaafst vindt aan dit project. “Als je binnenkomt word je helemaal rustig. Het geheel heeft een bijzondere uitwerking. Dit komt denk ik doordat de materialen zo mooi op elkaar zijn afgestemd. Het hoeft dan zelfs niet eens je stijl te zijn: de eenheid is belangrijk en geeft rust.” 

Niet voor niets was dit al het vierde project dat de eigenaren aan Medie Janssen Interieurarchitectuur toevertrouwden. “Ik heb veel van dit soort klanten met wie ik een vertrouwensband heb”, vertelt Medie. Mensen vinden het fijn om een project uit handen te geven. Dat komt denk ik ook door onze persoonlijke manier van werken. En we zorgen er altijd dat het hele plaatje klopt. Het liefst vanaf de eerste steen tot aan het laatste vaasje op tafel.” 

Editor: Media team

Datum: 16-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Jurrit van der Waal