Gerenoveerd appartement | Bruo go, the art of living

Luxe gerenoveerd appartement | BURO GO

In de groene zoom van een klein dorp in de provincie Utrecht ligt dit onlangs gerenoveerde appartement. De man des huizes wilde graag een strak design; de vrouw des huizes koos voor klassieke elementen. Interieurontwerpster Julita Eysink-Reuder van BURO GO was de aangewezen kandidaat om deze twee stijlen met elkaar te verbinden tot een fris, eigentijds geheel. Het is een gerenoveerd appartement dat is voorzien van alle luxe die je je maar kunt wensen. Vooral de nachtblauwe wand achter het bed die drielaags is geschilderd en vervolgens bewerkt is een knap staaltje vakwerk dat je niet vaak ziet!

Stalen deuren: HDM Metaaldesign.

Gerenoveerd appartement | Bruo go, the art of living

Zonwering – binnen: Luxaflex Nederland. Maatwerk interieur (keuken): Coremans Bouw Interieur Styling. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV.

 

Zicht op het groen

Direct bij binnenkomst valt de zichtlijn naar achteren op. Vanuit de hal kijk je door de glazen taatsdeuren met stalen frame via de living uit op een zonnig gazon en een fraai onderhouden groenstrook. De bewoners zochten aanvankelijk een kleinere woning met een weids uitzicht, maar waren verkocht door de ruimtelijkheid van dit appartement en de reuring in de buurt. Het gemoedelijke centrum met alle voorzieningen, de golfbaan en de tennisclub liggen op een steenworpafstand. Voordat de bewoners hun intrek konden nemen, vond er een intensieve renovatie plaats.

Bedlinnen: Morpheus slaapvoorlichters. Maatwerk Interieur (kasten): Coremans Bouw Interieur Styling.

Gerenoveerd appartement | Bruo go, the art of living

Decoratieve schilderwerken: Decoart Spooren. 

 

Eigentijds met ziel

De bewoners namen vrij weinig meubilair mee uit hun eigen woning, maar de meubels die ze wel meenamen, gaf Julita een prominente plaats. “De heer des huizes wilde zijn comfortabele fauteuil meenemen, maar die paste qua kleur niet in het nieuwe interieur, dus kozen we ervoor om deze opnieuw te stofferen”, vertelt Julita. Ook de

oude schrijftafel kreeg een eervolle plaats in de nieuwe woning. “Het allerbelangrijkste is dat de bewoners zich thuis voelen”, gaat Julita verder. “En dan maakt het mij niet uit of dat nu met oude of met nieuwe meubels is. Het is mijn taak om er een mooi geheel van te maken.”

Gerenoveerd appartement | Bruo go, the art of living

Badkamer tegels: Villeroy & Boch Badkamer en Wellness. Maatwerk interieur (kasten): Coremans Bouw Interieur Styling.

Gerenoveerd appartement | Bruo go, the art of living

Badkamerkranen: Grohe. Maatwerk interieur (kasten): Coremans Bouw Interieur Styling.

 

Smaakvol antraciet

Een witte hoogglans keuken leek de bewoners in eerste instantie wel wat. “Maar dat werd toch een te wit geheel”, zegt Julita. “Ik zei: ga eens op onderzoek uit en durf ook eens naar iets donkerders te kijken.” De keuze viel al snel op een ontwerp van Coremans. Het antraciet van de high-end maatwerkkasten en het aanrechtblad geven de woning een eigentijdse flair. De kleur brons loopt als een rode draad door het gehele interieur. Ook in het aanrechtblad, in de afwerking van de kasten en in de spots komt deze opvallende maar toch geraffineerde tint terug. Het is een gerenoveerd appartement geworden waar de bewoners erg gelukkig zijn en nooit meer weg willen.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van BURO GO?