Luxe inbouwspotjes om het buitenleven in de spotlights te zetten

LEDinbouwspotsleds

Van een tuin wil je het hele jaar door genieten. En niet alleen overdag. Ook als het donker is, wil je je tuin, veranda of serre in de spotlights zetten. Dat doe je dan natuurlijk niet met zomaar wat inbouw- of opbouwspotjes, maar het liefst met kwaliteitsverlichting die weinig energie verbruikt en een lange levensduur heeft. Zo heb je er geen omkijken naar en maak je van jouw tuin het stralende middelpunt. Martin Engbers, eigenaar van Ledinbouwspotsleds.nl, deelt zijn kennis.

KlikAanKlikUit 

Nu we meer waarde hechten aan een mooie tuin, een fijn thuis of een gezellige serre, kiezen we ook vaker voor sfeerverlichting. Vroeger had je nog voor elk setje een aparte afstandsbediening of schakelaar nodig. Dat is gelukkig verleden tijd. Maak het jezelf gemakkelijk met de nieuwe generatie KlikAanKlikUit-serre inbouwspots. “Het systeem is ideaal om onze ledinbouw– spots en ledopbouwspots aan te koppelen”, vertelt Martin. “Met dit systeem hoef je bij nieuwbouw of bij een verbouwing geen rekening meer te houden met de bedrading en de plekken van de lichtknoppen. Je bepaalt zelf waar je de schakelaar plaatst. Ook kun je de bijbehorende app installeren. Met deze slimme technologie kan alles draadloos en volledig geautomatiseerd worden: van beveiligingscamera’s tot de deurbel, maar uiteraard ook je verlichting.”

De juiste tuinspotjes 

Ga je in de tuin aan de slag? Dan komt het kiezen van de juiste spotjes erg nauw. De lampen moeten immers in weer en wind functioneren. Je doet er goed aan om dezelfde spotjes te kiezen als die in de sanitaire ruimtes, zoals de badkamer of sauna. “Het ligt eraan waar je de spotjes plaatst”, adviseert Martin. “Onder de veranda biedt klassering IP44 genoeg bescherming tegen spatwater, maar als je een boom in de spotlights wilt zetten of een schutting mooi wilt verlichten met led wandspots, doe je er beter aan om voor de straalwaterdichte IP65-spots te kiezen.”

Editor: Media team

Datum: 08-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: LEDinbouwspotsleds