Luxe interieur, alphenberg, Marco van Veldhuizen, the art of living

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk

Luxe interieur | Alphenberg

Op een prachtige locatie in de provincie Noord-Brabant staat een wel heel bijzonder droomhuis. Het interieurontwerp staat op naam van Studio Liv. Het luxe interieur is, in tegenstelling tot de adembenemende buitenkant, ingetogen en huiselijk. Er is gebruikgemaakt van rijke materialen, zachte kleuren en sfeervolle verlichting. De living bevat een prachtige wand bekleed met luxueus leder van Alphenberg.

Luxe interieur, alphenberg, Marco van Veldhuizen, the art of living

Goede basis

De basiskleur van dit luxe interieur is camel, een geliefd familielid van het bruine palet. Deze subtiele kleur vind je terug in de keuze voor de gordijnen, het bankstel en ook zeker de vloer. De aankleding zorgt voor verrassende en speelse elementen. Zo vind je gouden kussens en een gouden lampenstandaard die samen glans geven aan de ruimte. De gordijnen zijn allemaal vervaardigd uit één stuk, waardoor ze opengeslagen een enkele kant opgaan. Dit is subtiel, maar heerlijk tegendraads.

Luxe interieur, alphenberg, Marco van Veldhuizen, the art of living

Willekeur

De kachelwand is volledig bekleed met leer. Hier is gekozen voor een willekeur aan vormen en afmetingen, zodat je geen strak effect krijgt. Dit idee heeft een hoog mozaïekgehalte en trekt enorm de aandacht naar zich toe. De minimale contrasten onderling zijn een beetje ondeugend. Deze kleur bevat een rode tint, die mooi terugkomt in de koperkleurige bekisting van de kachel. De spot die op de leren wand schijnt, weet de wand naar een hoger niveau te tillen. Het donkere, houten paneel dat statig naast de kachel is geplaatst, is eigenlijk een zeer innovatief ontwerp. Wanneer je de tv uit het zicht wil hebben, plaats je het paneel ervoor en dan verschijnt links een raam van boven tot onder. Wanneer je wel tv wil kijken, schuif je eenvoudig het paneel naar links over het raam. Dit luxe interieur is subtiel en functioneel.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

 

 

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg Leather?