luxe interieur, Claire.Ansems, strak, wit, marmeren keuken, high end

Luxe interieur in historisch pand | CLAIRE.ANSEMS defining spaces

Wanneer je een historisch pand in een hedendaags jasje wil steken, moet je dat wel doen met uiterste nauwkeurigheid en klasse. Deze oude meisjesschool is tegenwoordig een rijksmonument én wooncomplex. Claire Ansems, eigenaresse van CLAIRE.ANSEMS defining spaces, realiseerde haar droomwoning in de oude kleedkamers van een jong rijksmonument. Ze was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de appartementen. Een aantal monumentale elementen in combinatie met het luxe interieur bieden de compleet gerenoveerde woning een authentieke uitstraling.

Paulus Elektro heeft de e-installatie, verlichting en beveiliging geïnstalleerd. De heerlijke bank is afkomstig van Flexform. Delta Light leverde de inbouwverlichting.

Eenheid

Bij binnenkomst voel je gelijk een warme en omhelzende sfeer. Vanuit de knusse hal heb je een stijlvolle doorgang tot de woonkamer. Je wordt direct overspoeld door ruimtelijkheid waarin de vloer een belangrijke rol speelt. De vloer is namelijk een element dat direct opvalt als je in de woonkamer staat. Het is een prachtige, gladde betonvloer die je in elke ruimte ziet doorvloeien. Dit geeft een gevoel van eenheid en zorgt ervoor dat alle ruimtes op een subtiele wijze met elkaar in verbinding staan.

luxe interieur, Claire.Ansems, strak, wit, marmeren keuken, high end

De keuken is voorzien van een kokendwaterkraan van Quooker.

Prelux Design B.V. heeft de woning voorzien van een strakke maatwerk keuken en veel maatwerk kasten. De hoogwaardige keukenapparatuur is afkomstig van Miele. Het natuursteen is verzorgd door Swaalf Natuursteen BV.

Natuurstenen blad

Bij het betreden van de keuken vergeet je vrijwel meteen de rest van de woning. Het is een plek waar je volledig tot jezelf kunt komen. Het gebruik van natuursteen in combinatie met roestvrijstaal zorgt voor een bijzondere balans. De keuze voor een natuurstenen blad is dan ook een zeer bewuste geweest. Het keukenblad is een organisch kunstwerk van sierlijke lijnen en vormen die erin te zien zijn. Dit zorgt voor een subtiele verzachting van het strakke lijnenspel.

luxe interieur, Claire.Ansems, strak, wit, marmeren keuken, high end

Het bijzondere interieurontwerp werd ontworpen en neergezet door CLAIRE.ANSEMS defining spaces.

luxe interieur, Claire.Ansems, strak, wit, marmeren keuken, high end

Aannemersbedrijf G.G. Aalten B.V. uit Putten was de hoofdaannemer.

Hotelsfeer

Door de gehele woning vind je een ritmisch gebruik van lijnen en indelingen. Zo ook in de master bedroom. Het idee achter het ontwerp van deze kamer was dat het zou moeten voelen als een chique hotelsuite met een luxe interieur. Dit gevoel overspoelt je dan ook meteen wanneer je de slaapkamer binnenstapt. De ruimte is groot en open, de stijlvolle en privacy biedende scheiding tussen het slaapgedeelte en de en suite badkamer benadrukt de ruimtelijkheid van deze suite. Door te kiezen voor ‘zwart’ glas lijkt de wand in eerste instantie een enorme spiegel. Maar niets is wat het lijkt, want als je beter kijkt, ontdek je een prachtige badkamer met marmeren elementen achter deze bijzondere roomdivider.

De badkamer is voorzien van stijlvolle kranen van VOLA Nederland. Kol Tegels zorgde voor hoogwaardige tegels in de badkamer. De stoomdouche is geleverd door Cleopatra.

Bart Hoes ontwerpburo voor Tuin en Landschap is verantwoordelijk voor de heerlijke buitenkamer. De schuifpui is van Metaglas.

Loopbrug

Door de geschiedenis van het gebouw waren er een aantal monumentale elementen die een special treatment nodig hadden. Zo is de trap volledig gerestaureerd en behouden gebleven voor een bijzondere look and feel in de woning. De trap leidt je naar de monumentale loopbrug, die vroeger diende als doorgang naar de gymzaal. Nu is de loopbrug omgetoverd tot een prachtig, elegant kantoor. Het is een heerlijke plek om te werken. De loopbrug is gesitueerd boven het water, wat een enorme rust met zich meebrengt.

luxe interieur, Claire.Ansems, strak, wit, marmeren keuken, high end

Buitenkamer

De enorme buitenkamer is een letterlijke verlenging van het luxe interieur van de binnenkamer. Je moet echt goed kijken wil je de overgang waarnemen. De meubels zijn tijdloos en strak en de grote planten maken van deze hoek een indrukwekkende beleving. Je kunt op deze plek optimaal genieten van het groen en de rest van de omgeving.

 

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Wil je meer projecten zien van CLAIRE.ANSEMS defining spaces?