Luxe interieur, metallic accenten, Luxueuze uitstraling, Exclusief interieur, Gouden kraan, Messing kraan, Messing

Luxe interieur met metallic accenten

Metallic was in de afgelopen jaren al een bekende trend, maar ook in 2020 wordt het weer doorgezet. Waar het eerst steeds vaker te zien was in kleine details zoals een vaas of een fruitmand, wordt het meer en meer op een groter oppervlak toegepast. We zien lampen of stoelen in metallic, maar er worden inmiddels ook volledige interieurs mee ingericht. Hierdoor wordt de binnenzijde van een woning in één klap omgetoverd tot een bijzonder luxe interieur. Wil je ook metallic toevoegen aan het interieur, maar weet je niet helemaal hoe én ben je bijvoorbeeld bang dat het te kitscherig wordt? Om inspiratie op te doen licht The Art of Living deze fantastische trend toe, inclusief voorbeelden!

Rustig beginnen

Metallic in het interieur is niet alleen stoer, maar het kan ook een chique touch geven. Bij een overdosis aan metallic verandert de woning spontaan in een kermisattractie en oogt het niet meer zo luxe als in eerste instantie de bedoeling was. Daarom is het dan ook belangrijk om rustig te beginnen. Door kleine details in metallic toe te voegen aan het interieur is het altijd mogelijk om deze te verplaatsen of zelfs te verwijderen. Op deze manier is het makkelijker om de balans te vinden in het luxe interieur. Zo kan je altijd nog iets toevoegen of veranderen zodat het geheel naar eigen smaak wordt ingericht.

Luxe interieur, metallic accenten, Luxueuze uitstraling, Exclusief interieur, Gouden kraan, Messing kraan, Messing

De gouden kraan in deze charmante villa steekt af tegen het wit en zwart van de keuken. Studio JVZ zorgde hier voor een mooie eyecatcher in de keuken!

Combineren met metallic

Als je metallic wilt verweven in het interieur is het dan ook niet altijd even handig om gelijk te starten met een complete badkamer of volledig interieur hierin. Naast rustig beginnen met kleine details, is het ook goed om te weten dat het decoreren met metallic heel handig gedaan kan worden door het af te zwakken. De spiegelende materialen zijn bijzonder mooi combineerbaar met zachte texturen zoals velours en linnen. Hierdoor laat je het contrast spreken, waardoor de metallic accenten lichtelijk worden afgezwakt en het iets minder opzichtig is binnen het luxe interieur. Ook is de combinatie met natuurlijke materialen een aanrader, zo ontstaan er prachtige contrasten en warme sferen in een woning. Deze combinatie zorgt ervoor dat industriële interieurs een stoere look krijgen, waardoor er een spannend geheel wordt gecreëerd.

De statement lampen tillen de woonkamer, ontworpen door In het Woonhuis, naar een hoger niveau. De metallic kleur voegt net dàt interessante element toe wat de ruimte nog nodig had.

Go for it

Om ervoor te zorgen dat de metallics wat meer spreken binnen het interieur, kan er natuurlijk precies het tegenovergestelde gedaan worden van wat hierboven beschreven is. Als je er zeker over bent; go for it! Maak die ene muur gewoon goud of zilver of combineer het met lichte pastelkleuren, waardoor het een echte eyecatcher wordt binnen een luxe interieur.

Luxe interieur, metallic accenten, Luxueuze uitstraling, Exclusief interieur, Gouden kraan, Messing kraan, Messing

Wat een parel! Deze kraan is de definitie van luxe. HC Demyttenaere maakt van deze villa en luxe onderkomen…

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!