Luxe keuken, Van Essen Keukens

  • Van Essen Keukens
  • Torenplein 25
  • 3772 CX Barneveld
  • Tel: +31 (0) 342 47 87 97
  • Tel. | Mail
  • Tel: +31 (0) 342 47 87 97
  • Info@vanessenkeukens.nl

Luxe keuken | Van Essen Keukens

Vlakbij de Utrechtse Heuvelrug ligt een nieuwe villawijk midden in het bos. De villa’s hebben de uitstraling van de neoclassicistische bouwkunst aan het eind van de negentiende eeuw. De inspiratie hiervoor kreeg architect Goran Zivkovic van een stationsgebouwtje in de buurt dat dateert uit dezelfde tijd. We nemen een kijkje bij één van de huizen die gereed zijn. In deze prachtige villa is zo ontzettend veel te zien, zowel binnen als buiten. In dit artikel willen we in het bijzonder licht werpen op de fantastische, luxe keuken.

Zichtlijnen, evenwicht en symmetrie

De bovenkant van de villa is wit gekeimd, passend bij deze bouwstijl. De twee witte horizontale speklagen daaronder vormen de overgang tussen wit en rode steen. De woning wordt volledig omzoomd door het bos. In het midden van de tuin wordt een lange smalle vijver ontsloten door één van de iconisch poorten van de Groningse beeldhouwer Herman Bartelds. Twee zwarte designpergola’s achter in de tuin accentueren het vergezicht naar het bos en zorgen voor evenwicht.

Keuken met eiland

De ruime, luxe keuken is op maat gemaakt door Martin van Essen en heeft een groot kookeiland met een natuurstenen werkblad. In de tegenoverliggende keukenwand is state-of-the-art keukenapparatuur vakkundig verwerkt. Stijlvol zijn de lampen van Wave, die niet alleen zorgen voor een sfeervolle verlichting maar, tevens dienstdoen als keukenventilatie. De basis van de keuken is het eiland. De keuken eromheen zorgt ervoor dat er veel keuken in deze ruimte is, terwijl je toch optimale bewegingsvrijheid hebt.

Luxe keuken, Van Essen Keukens

Functie en esthetiek

De luxe keuken is naast esthetisch ook heel functioneel. Door alle apparaten links weg te werken in de kastenwand, houd je veel vrijheid over in het midden rondom de gasplaat. Er is veel ruimte gelaten tussen de gasplaat en de spoelbak aan het einde van het eiland. Dat geeft je tijdens het koken veel werkruimte; iets waar je nooit genoeg van kunt hebben. De eer van de finishing touch gaat duidelijk naar de innovatieve lampen.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Van Essen Keukens

___

umbris

___

Meer projecten bekijken van Van Essen Keukens?


Web editor: Media team     |

Datum: 11 | dec | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media