
ASWA Keukens loopt voorop waar het gaat om nieuwe trends en technieken. Hun adviseurs zijn als geen ander op de hoogte van de mogelijkheden van keukenapparatuur en hoe dat jouw keukengebruik kan verbeteren. Naast de hoofdapparatuur zoals ovens, vaatwassers, koelkasten en kookplaten zijn er ook nog mogelijkheden voor luxe keukenapparatuur zoals een warmhoudlade, vacumeerlade of een inbouwkoffiemachine. Deze apparaten kunnen een losstaand apparaat vervangen en de functies van jouw keuken uitbreiden. Laat je verrassen en inspireren door hun keukenapparatuurcollectie!
Een echte trend in de keukenwereld is een greeploze keuken. Kenmerken door de minimalistische uitstraling geeft het een strakke look aan de keuken. Zelfs apparatuur kan tegenwoordig greeploos worden weggewerkt. Zo kunnen vaatwassers en koelkasten worden geopend door middel van push-2-open waardoor ze geen greep bevatten. Ook hebben diverse merken zoals Gaggenau, Miele en BORA greeploze ovens ontwikkeld die door het Touchdisplay kunnen worden geopend.
Miele greeploze keukenapparatuur, ASWA Keukens
Een warmhoudlade of servieswarmer kan voor meer gebruikt worden dan alleen het voorverwarmen van servies. Doordat de temperatuur variërend kan worden ingesteld van 35°C tot 85°C kan het ook functioneren als warmhoudlade voor het warmhouden van gerechten of zelfs voor langzame garing. Dit wordt ook wel slow cooking genoemd. Je kunt denken aan au bain-marie koken, het versnellen van gisting bij gistdeeg of de langzame garing van vlees waardoor de aroma’s en smaken beter behouden blijven.
Het principe van een vacumeerlade is dat aan in kunststof verpakte middelen zuurstof wordt onttrokken waarna ze luchtdicht worden verpakt. Op deze manier blijft de kwaliteit van de producten langer in stand. Daarnaast liggen met de vacumeerlade nieuwe culinaire mogelijkheden binnen handbereik. Sous-vide koken is het koken van vacuümverpakte producten op een constante lage temperatuur. Door bijvoorbeeld vlees, al dan niet gemarineerd, te vacumeren en vervolgens sous-vide te bereiden, blijven smaken ontzettend goed behouden en bereik je een perfecte en nauwkeurige garing waardoor het vlees zijn malsheid behoudt.
ATAG vacumeerlade, ASWA Keukens
Na de revolutionaire afzuigtechnologie komt BORA nu met iets nieuws op de markt. Iets wat niet verwachtte, maar wat wederom zal leiden tot een keukenrevolutie. Geen hendels, geen knopjes, geen onnodige details, maar wel met functies die echte chef-koks gebruiken, zoals professionele zelfreiniging, gelijkmatige stoomopwekking en automatische stoomafzuiging voor vrij zicht en schone lucht. En met een zo groot mogelijk aanraakscherm.
De nieuwe BORA X BO oven, ASWA Keukens
Het laatste item in dit rijtje luxe keukenapparatuur is de wijnklimaatkast, ook wel wijnkoelkast of wijnkast genoemd. Deze zorgt ervoor dat de wijn op de optimale temperatuur kan worden geserveerd. Ook voor het rijpingsproces van de wijn is het van belang dat het met de juiste temperatuur rust. Afhankelijk van het formaat kan de wijn op twee temperaturen bewaard worden. Daarnaast bestaan er wijnklimaatkasten van bijvoorbeeld Gaggenau waarbij het frame in het materiaal van de keuken kan worden uitgevoerd.
Gaggenau wijnklimaatkast in eikenhout, ASWA Keukens
Tekst: ASWA Keukens
Fotografie: ASWA Keukens
____
____