luxe kraan, VOLA, kranen

  • VOLA Nederland B.V.
  • Valkenburgerstraat 23
  • 1011 MG Amsterdam

Luxe kraan | Vola

Dit prachtige huis is gebouwd in de jaren ’30. De ontwerpers van Studio Erik Gutter mochten aan de slag met het interieur. Een belangrijke opdracht voor hen was de stalen kozijnen van buiten ook binnen laten terugkomen. De levering van deze prachtige kozijnen was in de handen gelegd van Het Stalendeurenhuys. Voor de rest van de aankleding kreeg de studio de vrije hand. Dit ontwerpersteam staat bekend om het totaalconcept: ze ontwerpen én leveren het complete interieur, van meubels tot aan lampen. De luxe kraan van Vola behoort tot de beste keuzes die gemaakt zijn voor dit huis.


Exclusieve collecties

Vola staat bekend om hun exclusieve collecties. Ze ontwerpen dan ook allerlei kranen: voor de douche en spa, maar ook voor de keuken, inclusief een hands-free collectie. Vola werkt graag samen met topontwerpers, omdat ze zo graag het plaatje perfect willen maken. Het eerste prachtexemplaar is te bewonderen in de keuken. De spoelbak heeft een felgouden exemplaar gekregen. De luxe kraan behelst in zijn geheel wel een breedte van zo’n 15 centimeter, inclusief knoppen voor bediening. Deze kraan bestaat uit twee elementen: een gewone spoelkraan en een afneembare handkraan die flexibel is. En dat is ideaal, zeker wanneer je de spoelbak zelf even wil schoonmaken.

luxe kraan, VOLA, kranen

Felgoud

De tweede keuze voor Vola vinden we in de badkamer. Wellicht vergaap je je eerst aan de prachtige spiegelwand in deze ruimte. En ook zeker het badmeubel is een knap staaltje ontwerpkunst. Toch prijkt de luxe kraan als sluitstuk uit de muur. De kraan is volledig weggewerkt in de muur, zodat je niets van de hals ziet. De ronde draaiknop is naar links en rechts te draaien voor temperatuur. Wanneer je de waterkraan meer wil openen of sluiten, is het simpelweg een kwestie van de knop naar je toe halen of van je af duwen. Ook hier is gekozen voor een felgouden exemplaar, zodat zij ook meteen een waardevolle esthetische functie bekleedt.

luxe kraan, VOLA, kranen

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

kraan, vola, exclusief, kwaliteit, luxe, ontwerp, modern

____

Meer projecten bekijken van Vola?