Luxe landhuis in de natuur, Marco Daverveld, meerdere stijlen, authentiek
Luxe landhuis in de natuur, Marco Daverveld, meerdere stijlen, authentiek
previous arrow
next arrow
Slider

  • Keukenapparatuur
    Miele
    Vianen| www.miele.nl
  • Keramische en natuursteen vloeren en wanden
    Van der Kolk tegels en sanitair
    Vlijmen | www.vanderkolktegels.nl
  • Franse schouw
    ’t Achterhuis
    Udenhout | www.achterhuis.nl
  • Trap
    Fa. M. Geleijnse & Zoon
    Giessen

Luxe landhuis in de natuur | Marco Daverveld

De bewoners van dit landhuis woonden in een woonwijk en hadden als wens om ooit buitenaf te wonen. Die wens kwam uit en dankzij interieurarchitect Marco Daverveld werd het mooier dan ze ooit hadden durven dromen. “Het is een nieuw huis, maar het heeft een sfeer alsof het er al heel lang staat.”

Unieke rustige locatie

Op een unieke locatie in Noord-Brabant ligt een prachtig nieuw landgoed, midden in de natuur. De kopers van één van de kavels kregen de kans om hier een grote vrijstaande villa te bouwen met een grote hoeveelheid grond eromheen. “We waren erg gecharmeerd van de omgeving: de vrijheid, de natuur, de rust en toch dicht bij de stad en de snelweg. We woonden in een woonwijk, maar wilden graag een huis buitenaf. Deze nieuwe woning moest volgens de welstandscommissie wit worden en een schuin dak krijgen. Dat was precies wat we zelf ook heel mooi vonden.”


“Doordat hij snel in beeld kwam, hebben we sommige constructiezaken anders aangepakt”


Drie sferen ineen

Eén van de grootste uitdagingen was de opstelling in de woonkamer, omdat er rekening gehouden moest worden met looplijnen, zichtlijnen, raampartijen en belangrijke items, zoals de televisie en de grote haard. “Die twee kolommen dragen eraan bij dat de woonkamer nu goed aanvoelt. Eerst was er net teveel openheid en nu is er meer geborgenheid”, aldus Marco. Hij wist drie sferen in één jasje te steken: landelijk, klassiek en modern. “Die drie sferen versterken elkaar nu.”

Luxe landhuis in de natuur, Marco Daverveld, meerdere stijlen, authentiek

De Franse schouw is handgekapt uit zandsteen en werd geleverd door ’t Achterhuis uit Udenhout. De gordijnen en houten vloer werden gerealiseerd door Caspar Dekkers Interieurs.

Oude materialen

Architect Daan Overduin werkte met oude materialen, zorgde voor klassieke elementen en ook in de inrichting werd gebruik gemaakt van oude materialen en objecten, zoals de schouw in de woonkamer. Voor de inrichting van het landhuis werd interieurarchitect Marco Daverveld gevraagd. “Hij kwam al vrij snel tijdens de bouw in beeld”, vertelt de opdrachtgeefster. “Dat is heel goed geweest, want daardoor hebben we sommige constructiezaken anders aangepakt.” “Alles was al ingetekend door de architect en hij had een uitgewerkt plan met een bestek, maar ik heb wel alles doorlopen en ik heb wat deuren en kolommen aangepast, bijvoorbeeld tussen de eetkamer en de keuken”, vertelt Marco Daverveld.

Van der Kolk tegels en sanitair leverde de keramische en natuursteen tegels voor de begane
grond en de keramische wandtegels voor de badkamers en toiletten.

De keuken werd geleverd door CVT Keukens uit Tilburg en voorzien van Miele keukenapparatuur. Het geheel kon helemaal top ingericht geworden nadat Bouwbedrijf G. Vos klaar was met de ruw- en afbouw.

Perfect afgestemd

Al in een vroeg stadium werd bedacht wat waar zou komen, zoals de verlichting en de gordijnen. Marco: “We hebben gekozen voor rol- en vouwgordijnen. Sommige daarvan zijn elektrisch bedienbaar. Dat idee hebben we al meegenomen in de ruwbouw, zodat de bediening mooi is weggewerkt. Ook het patroon in de natuursteen vloer van de hal is op voorhand uitgetekend. Zo kon er met het leggen rekening gehouden worden met het patroon en de trap, zodat alles perfect op elkaar is afgestemd.”


“Het totaalplaatje wordt nog wel eens over het hoofd gezien”


Luxe landhuis in de natuur, Marco Daverveld, meerdere stijlen, authentiek

De trap werd vakkundig gemaakt door Fa. M. Geleijnse & Zoon.

 

De trap werd vakkundig gemaakt door Fa. M. Geleijnse & Zoon.

Geslaagde missie

In 2016 gingen de eigenaars er wonen en in 2017 was het landhuis volledig af. Het hele traject van koop tot definitieve oplevering duurde vijf jaar, vertelt de bewoonster. “De samenwerking met de architect en interieurarchitect beviel heel goed. Als we nog eens gingen bouwen, zouden we niets anders doen. Dan zouden we het weer precies zo doen.” Die reactie maakt ook Daverveld tevreden: “Ik vind het een bijzonder geslaagd project. Het is een mooi, warm huis geworden en dat vinden de bewoners zelf ook. Als zij tevreden zijn en het voor hen goed voelt, is mijn missie geslaagd.”


“Marco wist precies wat we nodig hadden, zelfs al wisten we dat zelf nog niet”


Luxe landhuis in de natuur, Marco Daverveld, meerdere stijlen, authentiek

Elge Eethen B.V. heeft de complete E-installatie en W-installatie aangelegd. Daarnaast heeft Elgo Eethen B.V. ook het sanitair voor de badkamer geleverd.

Luxe landhuis in de natuur, Marco Daverveld, meerdere stijlen, authentiek

De tuin werd ontworpen en aangelegd door Buitenzorg Hoveniers en kreeg een poort van DJS Hekwerken.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Dré Wouters

___

Meer projecten bekijken van Marco Daverveld?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media