openhaarden, daniels openhaarden, the art of living

  • Daniëls Openhaarden
  • Kleiweg 225-231
  • 3051 XK Rotterdam

Luxe openhaarden voor behaaglijke ruimtes | Daniëls Openhaarden

Veel mensen hebben een druk leven met een volle agenda. Zeker in deze bijzondere tijd beseffen we meer en meer dat thuis een veilige en comfortabele plek is waar we tot rust komen en gezelligheid en ontspanning zouden moeten vinden. En waar kan dat beter dan bij een haardvuur? Dat doen we al eeuwen. Daniëls Openhaarden is ruim veertig jaar een begrip op het gebied van openhaarden en buitenhaarden. Moara Daniëls nam het stokje van haar ouders over en is directeur-eigenaar van dit mooie Rotterdamse bedrijf: “Wij hebben veel kennis en vakmanschap in eigen huis en kunnen voor elke ruimte, interieur en type woning, een passende haard aanbieden.”

Gegarandeerd hoge kwaliteit

Daniëls Openhaarden is the place-to-be voor openhaarden geschikt voor hout, gas, bio-ethanol en elektrisch. Zowel open als gesloten haarden en kachels; de mogelijkheden zijn enorm. Moara: “Wij helpen mensen met het vinden van de haard die perfect bij hen past en daarbij houden we rekening met de gezinssamenstelling, de manier van leven en de omgeving waarin de haard geplaatst wordt. Vervolgens is het ons streven om onze opdrachtgevers volledig te ontzorgen tijdens het gehele bouwproces. Daarom werken we uitsluitend met eigen vakmensen die voortdurend worden bijgeschoold. Zeker omdat we te maken hebben met gas en brandveiligheid, garanderen we een hoge kwaliteit. Het aansluiten van gas en het aanleggen van afvoerkanalen moet namelijk zeer zorgvuldig gebeuren. Onze klanten zijn consumenten, architecten, designers, interieurbureaus, projectontwikkelaars en aannemers. Onze consultants adviseren niet alleen particulieren, maar ook bedrijven, hotels en restaurants. Haarden plaatsen we in bestaande ruimtes en bij nieuwbouw worden we graag vroegtijdig betrokken om te beoordelen of datgene wat ontworpen is, ook technisch mogelijk is.”  

openhaarden, daniels openhaarden, the art of living

Meebewegen met de markt

Is bio-ethanol of een elektrische haard het antwoord op een toekomst zonder gas? Moara: “Mensen die gasloos wonen of bouwen, kiezen steeds vaker voor propaangas in de vorm van flessen of een ingebouwde tank in de tuin. Voor appartementen is bio-ethanol (met afstandsbediening en elektronische ontsteking) of elektrisch een prima alternatief. De meest verkochte haardsoorten branden echter nog steeds op hout of gas. Gelukkig hebben we niet stilgezeten om een antwoord te vinden op verduurzaming. Als we kijken naar de houtgestookte haarden, hebben we systemen met een hoog rendement waarbij de uitstoot van fijnstof minimaal is. Bovendien passen deze haarden bij uitstek in de duurzame manier van bouwen. Hetzelfde geldt voor onze gashaarden. Al deze haarden voldoen aan de strenge Europese regelgeving op milieugebied waardoor mensen zich niet bezwaard hoeven te voelen tijdens het stoken. Een andere trend is dat haarden in combinatie met een warmtepomp worden gebruikt. Een warmtepomp reageert traag in tegenstelling tot een haard. Deze combinatie is uiterst duurzaam omdat je alleen de ruimte verwarmt die je gebruikt. Zo kies je dus niet alleen voor gebruiksgemak en comfort maar ook voor het milieu.” 

openhaarden, daniels openhaarden, the art of living

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

____

Meer projecten van Danïels Openhaarden bekijken?