Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe
Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe
Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe
Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe
previous arrow
next arrow
Slider

Luxe overnachting in een Engels landhuis | The Duke Exclusive Suites

Voor de realisatie van het Engels landhuis kreeg architect Kim van Cauter een ambitieus eisenpakket voorgeschoteld. Binnen twee jaar tijd moest het bijzondere complex The Duke Exclusive Suites klaar zijn. Met veel plezier ging Kim de uitdaging aan en creëerde hij, in samenwerking met interieurontwerpster Famke van Eerd-Heinrichs, een prachtig eindresultaat.

Overnachten in Weelde

In het Brabantse Nistelrode gaat ambitie hand in hand met familiaire geborgenheid, warmte en privacy. In 2014 verscheen er al een revolutionair nieuw clubhuis in Engelse cottagestijl op De Hooge Vorssel. Voor een volgende stap naar verdergaande internationalisering kwam er een plan voor een luxueus resort, waardoor gasten in Weelde kunnen overnachten.

Het indrukwekkende interieur kwam onder andere tot stand door samenwerkingen met Sonnemans trappen en Heerkens Openhaarden. Het interieur van de butletkamer is verzorgd door Klassiek Kantoor. Het tapijt werd verzorgd door EMRA Flooring.

Ambitieus project

Het project bevatte enkele grote uitdagingen. Zo mocht het nieuw te realiseren complex, het bestaande clubhuis niet overschaduwen. Ook moest de nieuwbouw in exact dezelfde Engelse cottagestijl worden opgetrokken en op dezelfde wijze in de omringende natuur worden ingebed. Ook wilde de opdrachtgever van The Duke Club dat de, in totaal twintig, suites vrij uitzicht zouden krijgen op de golfbaan.

Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe

Het natuursteen werd verzorgd door The Flagstone Company.

Succesvol resultaat

Architect Kim van Cauter voldeed met succes aan deze opdracht.  “Door een groot gedeelte van de nieuwbouw onder de grond te schuiven, oogt het resort niet groter dan het clubhuis,” vertelt Kim. De twintig suites zijn verspreid over het Engels landhuis. Ze zijn van alle gemakken voorzien en hebben een vrij uitzicht op de natuur en de golfbaan. Alleen het penthouse heeft geen direct uitzicht op de golfbaan. Daar staat tegenover dat er een groot dakterras is gecreëerd, waar gasten van een spectaculair uitzicht kunnen genieten.

Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe

Moderne verbinding

Bijzonder aan het project is dat de maakwijze en finesse van de gebouwen nagenoeg hetzelfde zijn. Zo loopt het authentieke metselwerk van buiten door naar binnen. Kim: “In feite bestaat het nieuwe complex uit twee aparte gebouwen, waarbij de congresruimte, met veel glas en staal, en een bijzondere jaren ‘20 bar, de moderne verbinding vormen in dit Engels landhuis. Met haar hightech en high-end voorzieningen reflecteert deze ruimte de nieuwe manier van zakendoen.”

Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe

Het naadloos akoestisch plafond is afkomstig van OWA.

Dineren à la carte in het sfeervolle restaurant. Ook hier werd het tapijt verzorgd door EMRA Flooring.

De houten vloer is van Oosterwechel Houten Vloeren. DRT Gietvloeren verzorgde de coating van de vloeren.

In de prachtige dressing rooms spreekt het vakmanschap boekdelen.

Bijzondere combinatie tussen oud en nieuw

Interieurontwerpster Famke van Eerd-Heinrichs wist de architectuur van Kim perfect aan te vullen, door een mooie verbinding tussen de ruimtes te creëren. Hierbij hanteerde zij dezelfde basiskleuren als bij het clubhuis. In iedere ruimte is een geslaagde combinatie tussen oud en nieuw te zien, tussen jong, hip modern en romantisch klassiek.

De luxueuze suites zijn een smaakvolle combinatie van oude en nieuwe elementen. De sidetable op de suites zijn afkomstig van Klassiek Kantoor.

Alle suites werden geautomatiseerd met een domoticasysteem van Emenem Building Automation. De prachtige raamdecoratie is verzorgd door Excellenta Duolight. Eén van de suites is voorzien van een sauna door Van Gemert Zwembaden en Sauna’s B.V.

Subliem totaal

Trots kunnen de bedenkers van The Duke Exclusive Suites al zijn. Het fantastische eindresultaat ademt klasse en elegantie, is opzienbarend, stijlvol en tot in de details perfect uitgewerkt. Het sublieme totaal is onder andere te danken aan het vakmanschap van Kim en Famke en de uitvoerende partijen die bij het project betrokken werden. Zij slaagden er gezamenlijk in om het Engels landhuis in slechts zeven maanden tijd te realiseren en daarbij op en top luxe toe te voegen in ieder aspect. Kim: “In twee jaar tijd van bouwaanvraag tot de officiële opening, was inderdaad een tour de force.” Maar wel een succesvolle!

Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe

Het achteraanzicht van de golfbaan met links de businessclub en rechts het resort The Duke.

De entree van de The Duke Club House. Het fraaie clubhuis is in bijzondere cottagestijl gebouwd. Het vakmanschap straalt er in alle facetten van af. De bijzondere sfeer loopt van buiten naar binnen.

Engels landhuis, The Duke Exclusive Suites, klassiek, luxe

Echo Architectuur was verantwoordelijk voor het ontwerp en bouwmanagement van The Duke Exclusive Suites. De historische bouwmaterialen werden verzorgd door ‘t Achterhuis historische bouwmaterialen. De W-installatie werd verzorgd door Tecco Group BV, de E-installatie door Van Aalst Elektro.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

__

Meer projecten bekijken van The Duke Exclusive Suites?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media