Luxe residentie met doordachte totaalbeleving

Studio Mariska Jagt & Knops Tuindesign

Wat ooit een landelijke residentie was, is vandaag de dag een modern-luxueuze blikvanger. Om dit te bewerkstelligen werden de architectuur, het interieur en de buitenruimte onder leiding van ontwerpbureaus Studio Mariska Jagt en Knops Tuindesign in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking: een schitterende totaalbeleving waarin het gevoel van luxe sereniteit de verbindende factor vormt. Het oorspronkelijke plan was om de residentie, gelegen op een prachtige plek in De Veluwe, uit te bouwen. Gaandeweg het traject besloten de opdrachtgevers echter over te gaan tot een complete restyling van de begane grond, een modernisering van het exterieur en een nieuwe buitenruimte, waardoor een verbluffend totaalplaatje is ontstaan.


ontwerp

Residentie, tuinontwerp, Studio Mariska Jagt, Knops Tuindesign

Alle leveranciers van het ontwerp

Eettafel

Keijser&Co

Bank

Rupert & Rupert

Quiet luxury- uitstraling

De buitenkant van de villa ademt nu een moderne, ingetogen, quiet luxury-uitstraling, dankzij de keuze voor wit stucwerk, donkere panelen en dakkapellen. De grote raampartijen maken het mogelijk om optimaal van de buitenruimte te genieten. Op de begane grond werd de entree flink verruimd en de trap voorzien van een elegante uitstraling. In de met dubbele taats-deuren verbonden leefruimte pronkt onder meer een schitterende leefkeuken met een luxe eikenhouten kastenwand en een hoogglans wit eiland. Door het open karakter van deze stijlvolle eyecatcher sluit de ruimte perfect aan bij de eveneens met veel smaak aangeklede eetruimte en living. Over de gehele verdieping zijn ingetogen kleuren en natuurlijke materialen op een consistente wijze toegepast. Hierdoor is een heerlijke woonbeleving ontstaan, waarin elk element – van de maatwerkmeubels, de styling, het lichtplan, het losse meubilair en de decoratie –bijdraagt aan een gevoel van luxe sereniteit.


Buitenruimte

Residentie, tuinontwerp, Studio Mariska Jagt, Knops Tuindesign

Moderne wellnesstuin

Om de synergetische relatie van de residentie met de omgeving te versterken, is de buitenruimte getransformeerd in een werkelijk wonderschone modern-strakke wellnesstuin. Overal waar je kijkt word je verrast door fantastische ontwerpkeuzes. Zo roept de zwemvijver, uitgevoerd met een verhoogde, ranke aluminium rand, direct een wauw-gevoel op. De horizontale doorkijk door de muur achter het waterelement toont een levend schilderij van de prachtige omgeving. Het luxueuze poolhouse is van alle gemakken voorzien, zoals een stijlvolle buitenkeuken, sfeervolle doorkijkhaard, elegante eethoek en ruime loungeruimte. Een betonnen podium geeft zowel het poolhouse als het bijzondere roze kunstobject extra allure. Om het woongenot af te maken, hebben de opdrachtgevers via dubbele deuren in hun suite directe toegang tot de buitenruimte. In de tuin is passende verlichting geïntegreerd, waardoor alles perfect wordt aangelicht en de buitenruimte op ieder moment weergaloos mooi is

Editor: Celine Jacobs

Datum: 10-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Peter Baas

Fotografie: Hans Gorter