Stadstuin, Knops Tuindesign, the art of living

  • Erik Knops
    Advocatenhof 35
    4744 GD Bosschenhoofd

Luxe stadstuin | Knops Tuindesign

Hij houdt van modern en zij houdt van klassiek, dus kreeg de stadstuin een modern klassieke sfeer, die perfect aansluit bij de stijl van de nieuwbouwwoning. Knops Tuindesign realiseerde deze prachtige luxe stadstuin, voorzien van een aantal heerlijke plekken om helemaal tot rust te komen.

Genieten van de buitenlucht

Bij nieuwbouw moet je overal over nadenken en de tuin is daar een belangrijk onderdeel van. Een tuin is een plek om tot rust te komen en te genieten van de buitenlucht. Zo wilden de bewoners van deze woning graag een echte leeftuin, inclusief loungegedeelte. Knops Tuindesign wist de stadstuin optimaal te benutten door te kiezen voor de juiste kleuren, beplanting en materialen. De erfafscheiding is in Zweeds Rabat Zwart gespoten en de groene beplanting voor de afscheiding zorgt voor een mooi contrast.

Stadstuin, Knops Tuindesign, the art of living

Sfeervol loungegedeelte

Een sfeervol loungegedeelte was toch wel echt een element dat de bewoners graag terug wilden zien in de stadstuin. Met een verhoogde hardhouten vlonder en een klimophaag aan de achterkant van de tuin werd deze ruimte vormgegeven. Daarnaast zorgt een robuuste buitenhaard voor extra sfeer en warmte op de koelere avonden. De buitenhaard vormt een echte eyecatcher, wat mede komt door de op maat gemaakte houtopslag aan weerszijden.

Stadstuin, Knops Tuindesign, the art of living

Stadstuin, Knops Tuindesign, the art of living

Groene tuin

Behalve genoeg zitplekken wilden de eigenaren ook graag een groene tuin. Daarom zijn beide terrassen van elkaar gescheiden door een groene strook, die deels uit gras en deels uit borders bestaat. Het gras vormt hierbij de juiste verbinding tussen de twee terrassen. Een meerstammig krentenboompje zorgt voor extra groen en privacy, terwijl een strakke buxuswolk het hele jaar door een mooi groen element vormt. In deze stadstuin is het het hele jaar door optimaal genieten.

Tekst: Annemarie Gorts
Fotografie: Knops Tuindesign

___

___

Meer projecten zien van Knops Tuindesign?