luxe stoel, hans kuijten, the art of living

  • Hans Kuijten
  • Boordseweg 37
  • 5671 AP Nuenen

Luxe stoel die écht past binnen elk interieur | Hans Kuijten

Hans Kuijten is een interieurdesigner die iedere ruimte weet te transformeren tot een plek waar je je thuis voelt. Of dat nou een huiskamer is of een hotellobby; hij maakt het altijd waar. Hij vergelijkt zijn ontwerpen graag met een perfect gesneden maatpak. Het is een mooie vergelijking hoe een ontwerp als luxe kan aanvoelen en het tegelijkertijd ook uitstraalt. Toch lopen interieurdesigners als Kuijten regelmatig tegen het feit aan dat ze het moeten doen met de middelen die er zijn. En vroeg of laat hebben ze daar genoeg van. Kuijten wilde bijvoorbeeld heel graag een luxe stoel ontwerpen die charmant en stoer tegelijk is. Daarnaast moet de stoel in veel stoffen geleverd kunnen worden, zodat hij vrij is in zijn interieurontwerpen. De stoel is er en heet STRONG ONE.

luxe stoel, hans kuijten, the art of living

Gezond voor mens en natuur

Binnen de lijntjes kleuren is nooit zijn sterkste kant geweest. Kuijten laat zich graag inspireren door de wereld om hem heen. Dat leidt vaak tot nieuwe ideeën, nieuwe uitdagingen. Hij kan echt genieten van bijzondere materiaalcombinaties, maar ook van verleidelijke vormen en sprekende kleuren. De uitgangspunten van een ontwerp worden echter altijd bepaald door de opdrachtgever. De wens van de klant is leidend. Hij heeft de opvatting dat het echt aan hem is om die vervolgens te vertalen naar een unieke creatie. 

Warme creaties

Kuijtens creaties stralen een zekere warmte uit. Of het nu gaat om een strak vormgegeven hotellobby of om een chique skybox in een voetbalstadion. Kuijten staat met beide benen op de grond. Hij laat zich duidelijk niet sturen door trends; die raken hem niet. De vraag is altijd het uitgangspunt. En de vraag naar een stoel die charmant en stoer tegelijk is heeft hij beantwoord met een eigen, herkenbare signatuur. Het is een creatie vol karaktersterk en krachtig. Dit is de STRONG ONE! Deze luxe stoel is door Hans Kuijten ontworpen met een missie: de onmisbare eyecatcher in je interieur. Zowel een lust voor het oog als zitcomfort en topkwaliteit. De stoel is uitgevoerd in 9 luxe materiaal- en kleurcombinaties om makkelijk te combineren.

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hans Kuijten

____

Hans Kuijten, Interieurontwerper

____

Meer projecten van Hans Kuijten bekijken?