Luxe tuin in een waterrijke omgeving

Knops Tuindesign

Wanneer je deze tuin betreedt ben je direct overdonderd door al het moois dat het te bieden heeft. Water speelt de hoofdrol in deze tuin en dat uit zich op de meest bijzondere manieren. Het perceel wordt volledig omringt door water en dat water wordt als het ware de tuin ingetrokken door onder andere een twee lange spiegelvijvers en een buitenzwembad dat naar binnen doorloopt. Dit zorgt ervoor dat er rondom de villa een vakantiegevoel heerst en dat de tuin uitnodigt om volledig tot rust te komen en te ontspannen.

Aanlegsteiger  

Een eigen aanlegsteiger in de zichtas van de woning maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze het water te betreden. De grote loungebank, op het royale terras naast de steiger, biedt de mogelijkheid om met goed gezelschap te genieten van het mooie weer. Een verrassingselement is de spiegelvijver, deze transformeert in een luxe buitenhaard en dient als scheiding tussen de steiger en het terras. 

Creëren van terrassen 

Doordat er werd gewerkt met hoogteverschillen om verschillende terrassen te creëren, die omringt worden door al het groen, ontstaan fijne verborgen plekken die voldoende privacy bieden en de bewoners laten genieten van hun tuin. Zo’n ander plekje in de tuin is de yoga- en mediteerterras, waar het geluid van de vijver, stromend water, erg rustgevend werkt.

Binnen- en buitenzwembad 

De grootste waterpartij is natuurlijk het zwembad. Buiten werd naast het zwembad opnieuw een zonnig terras gerealiseerd dat ruimte biedt voor ligbedjes. Binnen kreeg de ruimte met het zwembad een uniek en luxe uiterlijk door de haarden en het bijzondere verlichtingselement, dat doet denken aan blikseminslag.

Meer over Knops Tuindesign 

Verantwoordelijk voor deze schitterende tuin is Knops Tuindesign. Zij ontwerpen de meest exclusieve tuinen. Door goed te luisteren naar de klant en te kijken naar de architectuur en randvoorwaarden van de omgeving wordt de juiste balans gecreëerd. Of je nou een zwembad, vijver of overkapping wil, Knops Tuindesign weet het altijd te realiseren.

Editor: Media team

Datum: 16-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign