Luxe tuinmeubels voor kosmopolitische levensgenieters

Royal Botania

Met de zomer in het vooruitzicht, kijken we alweer reikhalzend uit naar de nieuwste tuinmeubels. Een prachtig tuinmeubelmerk waar je anno 2022 niet meer omheen kunt, is Royal Botania. Met hun nieuwe collecties steelt jouw terras, veranda of overkapping de show. Laat je betoveren door de Desert Dreaming lijn, waar organische vormen de hoofdrol spelen. Houd je meer van strakke vormen in combinatie met teakhout, dan is de collectie Tropical Concrete een kijkje waard. En ben je een aanhanger voor minimalistisch wit, dan zal je uitkomen bij Whimsical White. Hoe dan ook, voor ieder wat wils met een internationale uitstraling, voortgekomen uit een duurzaam productieproces.

Tuinmeubels, buitenmeubilair, The Art of Living

Internationale uitstraling 

Met hun hoofdzetel in het Belgische Nijlen, een eigen teak- plantage met productievestiging in Thailand én een kantoor in New York genieten ze van Royal Botania van een sterke internationale présence en behoren ze tot de absolute wereldtop in hun segment. Hun realisaties van bijzonder hoogstaande kwaliteit richten zich tot een internationaal en veeleisend cliënteel met verfijnde smaak. Hun tuinmeubels gaan heel de wereld over en hebben een herkenbare signatuur. 

Tuinmeubels, buitenmeubilair, The Art of Living

Design én kwaliteit 

Van essentieel belang bij al hun creaties zijn esthetiek, ergonomie en techniek. Voor de esthetiek staat het eigen designteam in, onder leiding van Kris Van Puyvelde. Vaak werken ze hiervoor ook samen met zorgvuldig geselecteerde externe gastontwerpers. Het gebruikte teakhout komt uitsluitend uit de eigen plantage in Thailand. Hier plantten ze meer dan een kwart miljoen bomen aan die de bijhorende productievestiging van de meest kwalitatieve grondstof voorziet. Meer dan 400 plaatselijke vaklui zijn er actief binnen het nauwkeurig gecontroleerde productieproces.  

Verantwoord ondernemen 

Ook op vlak van duurzaam en verantwoord ondernemen laat het bedrijf zich niet onbetuigd. Zo passen ze in hun teakplantage duurzaam bosbeheer toe met regelmatige aanplant van nieuwe bomen. Ook de eigen medewerkers en hun families in Thailand worden actief ondersteund via educatie- en gezondheidsprogramma’s. Deze en andere inspanningen resulteerden intussen in tal van internationale kwaliteits- en designawards aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.  

Tuinmeubels, buitenmeubilair, The Art of Living

Diversiteit 

Royal Botania werd ruim 30 jaar geleden als familiebedrijf opgericht door Kris Van Puyvelde. De onderneming produceert exclusieve tuinmeubels, buitenverlichting en diverse accessoires waaronder parasols, kussens en tapijten.  

Editor: Media team

Datum: 21-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Royal Botania