Luxe villa | Drijvers, the art of living

Luxe villa bevat perfecte eenheid | Architectenbureau Drijvers Oisterwijk BV

Vanaf de straat oogt de villa groot en imposant. Toch is de ruimte onder de brede, schuine daken helemaal volgens de menselijke maat. Op de vide in de entree na is het interieur bedoeld om gezelligheid op te wekken in plaats van indruk te maken. Harmonicapuien, overkappingen en terrassen maken de grens tussen binnen en buiten in deze luxe villa bijzonder dun, zowel in het hoofd- als in het bijgebouw. Tegelijk is het huis niet weggestoken achter hoge heggen of muren. Wie er graag leeft wil zien en mag ook gezien worden.

Luxe villa | Drijvers, the art of living

Dakwerk – leipannen: Allround Dakexpert. Bestrating: Van Kemenade Bestratingen. Bouw: Adriaans Bouwbedrijf BV. Tuinarchitect: Michiel van Loon.

Houten vloeren: VloerenExclusief. Houten trap: Hans Bierens houtbewerking. Keuken: De Keukenvernieuwers.


“Het resultaat is een woning die volledig past bij hun manier van leven”


Luxe villa | Drijvers, the art of living

Keuken: De keukenvernieuwers. Meubels op maat en oude bouwmaterialen: Destijdsch.

 

Woonwensen

Haast hadden de nieuwe eigenaren niet, wel het verlangen van deze luxe villa een echt thuis te maken voor het hele gezin. Moeder en dochter zochten op internet naar huizen die als voorbeeld konden dienen en namen deze mee naar architectenbureau Drijvers. Deze referenties vormden de aanleiding voor een nieuw ontwerp,” zegt Sylvia Drijvers-Merschmann, interieurarchitect bij Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V. “Het resultaat is een woning die volledig past bij hun manier van leven.”

Houten vloeren: VloerenExclusief. Elektra Domotica en Audio: Elektrotechnisch Bureau Frans van Velthoven. Stalen deuren: BTM Bas Timmermans Metaal B.V. Gashaarden: Vromans Haarden en Kachels.

Stalen deuren: BTM Bas Timmermans Metaal B.V. Aluminium Kozijnen en schuifpuien: Alument.

Betegeling: Van Kemenade Bestrating. W-installatie (loodgieterswerk, sanitair): Installatiebedrijf Van Velthoven & Kruijssen.

 

Smaak én durf

Stilistisch heeft de villa trekken van een jaren dertig woning gekregen. Het eerste wat bijvoorbeeld opvalt zijn de grote, gesloten dakvlakken en de hoge schoorsteen daartussen. Het ontbreken van dakkapellen geeft er dan weer een modernistisch tintje aan. Ook binnen getuigt de woning van een combinatie van smaak én durf. Zo is er boven de open keuken een tweede vide aangebracht. “Je verliest er bij de slaapkamers weliswaar een stukje ruimte door maar vergroot enorm de uitstraling van de keuken,” legt Sylvia Drijvers uit.

Gashaarden: Vromans haarden en kachels. Meubels op maat en oude bouwmaterialen: Destijdsch. Tuinmeubelen: Borek.

Luxe villa | Drijvers, the art of living

Stalen trap (bijgebouw): Ervemo Metaaltechniek.

Luxe villa | Drijvers, the art of living

Beveiliging: E&B Techniek groep. Architect & Design: Architectenbureau Drijvers.

 

Warme scheiding

De keuken an sich sluit aan bij de eetruimte, die weer overloopt in twee woonkamers. Een gashaard vormt de scheiding tussen het eet- en het zitgedeelte. Pas bij nader toezien valt de geniale constructie van deze eerste zitkamer op. Dankzij een glazen serre kan ze volledig afgesloten worden van de rest van het interieur en als de pui eveneens openschuift zit je in een terras, met uitzicht op een deel van de tuin en de velden aan de overkant van de weg.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Dré Wouters

___
Wil je meer zien van Architectenbureau Drijvers?