Luxe villa met indrukwekkende achtertuin

Jaap Sterk

Zodra je aankomt bij deze prachtige villa in Gelderland valt de gastvrije voortuin, met oprit, op. Er is geen hek of heg te bekennen en dat zorgt ervoor dat de woning erg toegankelijk oogt. Dit is dan ook een bewuste keuze. Om de privacy van de woning wel te bewaren werden verschillende houten schuttingen en poorten in lijn met de woning geplaatst. Hetzelfde hout werd verwerkt in de garagedeur, voor een harmonieus en samenhangend geheel. Dit prachtige ontwerp is het werk van Jaap Sterk. Zijn ontwerpen staan voor rust en eenvoud en met deze uitgangspunten heeft hij al veel prachtige tuinen weten te realiseren. Dit is ook het geval met betrekking tot de schitterende achtertuin, hier zal het ontwerp je verstelt doen staan. 

Ontdaan van visuele barrières  

Bevind je je eenmaal in de achtertuin dan word je getrakteerd op een sprookjesachtige setting. Dit komt doordat de tuin volledig is ontdaan van visuele barrières. Een gedeelte van de buitenruimte loopt bijvoorbeeld visueel door in het perceel van de buren. Hetzelfde werd gedaan aan de waterkant. Hier werd gebruikt gemaakt van een terrassenwerking. Dit houdt in dat vanaf het terras een neerwaartse route naar het water werd gecreëerd. Hierdoor wordt je blik direct naar het water toegetrokken. De keien volgen hetzelfde pad als dat jouw ogen doen, waardoor dit visuele effect nog meer benadrukt wordt en je van het weidse uitzicht kunt genieten. 

Sfeervolle buitenruimte 

Het prachtige terras van de tuin is gemaakt van vlinderbeton en is volledig overdekt. Hierdoor loopt de binnenruimte op prachtige wijze over in de buitenruimte, bovendien wordt het woonoppervlakte van de villa zo vergroot. Houten treden bieden toegang tot de rest van de tuin. Deze gaan volledig op in de entourage. Om nog meer sfeer te creëren werd een verlichtingsplan uitgedacht. Hierdoor ziet de tuin er ook ’s avonds spectaculair uit. Door al deze elementen werd deze tuin, van Jaap Sterk, een meerwaarde voor de villa.  

Editor: Media team

Datum: 16-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Peter Baas