Luxe villa met persoonlijk ontwerp

Ellen de Fockert

Ellen de Fockert van EF_STUDIO werkte al eerder samen met de bewoners van deze villa. Nog voordat zij deze woning kochten, werd EF_STUDIO al ingeschakeld. De locatie van het huis is prachtig en landelijk, maar de woning was in een vervlogen staat en had een traditionele indeling. EF_STUDIO zorgde voor de totale verbouwing van de villa met nieuwe verbindingen en een opmaat gemaakt interieurontwerp passend bij de wensen van de bewoners.


Interieurontwerp

Ontwerp, Ellen de Fockert, The art of living

Leveranciers van het ontwerp

Interieurarchitect

EF_STUDIO

Afgestemd op leefwijze

Ellen vertelt: ‘‘Mijn klanten belden mij vóór de koop voor een advies. Zij wisten op dat moment nog niet zo goed welke mogelijkheden er waren om het huis aan te laten sluiten bij hun wensen. Ik maakte een aantal schetsen om te laten zien hoe er op verschillende manieren gebruik- gemaakt kan worden van de ruimtes en materialen.’’ De ruimtes werden opengebroken en de villa werd gestript en opnieuw ingedeeld. Het resultaat is een open huis met ruimtes die in verbinding staan met elkaar. De binnenarchitectuur van de woning en het interieurontwerp tekende EF_STUDIO helemaal uit, van groot gebaar tot het kleinste detail. ‘‘Tijdens de ontwerpfase kijk ik altijd naar de leefwijze van de bewoners. Het is belangrijk te achterhalen hoe hun dagen eruitzien en wie zij zijn als persoon. Individueel gezien, maar ook als partners of familie. Op die manier kom je erachter wat zij nodig hebben in een huis.’’ Zo was het voor de bewoners erg belangrijk om vanuit verschillende plekken een goed zicht te hebben op de tuin en was het van belang dat de keuken een centrale, warme plek is waar iedereen kan samenkomen. EF_STUDIO schetste daarom – naast de imposante leefkeuken – een aparte ruimte met een bar achter de keuken. Het is een plek geworden waar de bewoners graag zitten voor een borrel.


Keuken

Ontwerp, Ellen de Fockert, The art of living

Leveranciers van de keuken

Interieurbouw

Bestra interieurbouw

Parketvloer

Chateau Parket
Ontwerp, Ellen de Fockert, The art of living

Openheid en verbinding

De woonkamer en keuken staan met elkaar in verbinding door de open eetkamer in het midden van deze ruimtes. Het was essentieel om vanuit de keuken een goede zichtlijn te hebben op een deel van de woonkamer en andersom. De open haard is geplaatst in het midden van de woonkamer, waardoor de bewoners ook vanuit de keuken een warm aanzicht hebben. Het is een wandelement geworden dat functioneel is, maar ook bijdraagt aan de sfeer van het huis. ‘‘De open haard als wandelement is een lang object geworden. Het vier meter lange blad is gemaakt van de marmersoort café au lait. Omdat een deel van het blad wat verder is doorgetrokken, zorgt het voor een verbinding met de andere ruimte.’’ De ruimtes zijn aangrenzend en open, maar toch voel je duidelijk dat het aparte gelegenheden zijn met ieder een eigen doel. ‘‘We hebben gekeken naar welk gevoel je wil ervaren per ruimte. De benedenverdieping is één geheel, maar is wel afzonderlijk van elkaar ontworpen.’’ Er is gespeeld met verschillende soorten tinten. De keuken heeft bijvoorbeeld een donker karakter. Het is een krachtige hoek met donker maatwerk en donker, geaderd marmer. Het geeft een knus gevoel, waar gekookt en geleefd kan worden door familie en vrienden. De woonkamer is een stuk lichter dan de keuken en straalt kalmte uit. Er is gebruikgemaakt van verschillende soorten stoffen om in de rust toch een dynamiek te veroorzaken. De overeenkomst tussen de vertrekken, zit in de styling van de bronzen metallicaccenten en in het aansluitende lichtplan. Belangrijke elementen of kunstobjecten worden in de living uitgelicht, zonder overdaad. ‘‘Ik zorg altijd voor een goede basisverlichting, met een diversiteit in plafond- en wandarmaturen. Verlichting hoeft niet alleen functioneel gebruikt te worden, maar dient ook als sfeerelement. Daarbij gebruik ik relatief weinig verlichting, maar zorg ik voor de juiste belichting bij belangrijke onderdelen van de ruimte.’’


Bovenverdieping

Ontwerp, Ellen de Fockert, The art of living

En-suitebadkamer

Ook de slaapvleugel heeft een open karakter. Er is gekozen voor een groene tint om er een andere beleving aan te geven. De lichte tinten liggen aan de basis, maar de kleur groen zorgt voor een persoonlijk ontwerp dat aansluit bij de aangrenzende tuin. Het vrijstaande bad is het middelpunt van de badkamer, waar de bewoners tot rust kunnen komen. In deze ruimte lag de focus op de speelsheid van de verschillende materialen. ‘‘Je ziet natuursteen, mozaïek, een donkere houten vloer en een Coco Bliss-wandpaneel. Verschillende soorten materialen maken het ontwerp compleet. Door deze structuren met elkaar in aanraking te laten komen, krijg je een unieke sfeer. De basis is sober, maar door de speling met de materialen krijg je toch een warme indruk.’’ De keuze voor verschillende materialen en structuren zie je ook terug in het gitzwarte toilet. Naast het Coco Bliss-wandpaneel zie je hier ook houtfineer, een tegel met een metallic glans en donker schilderwerk. In de details zie je de kleur goud, die ook weer terug te vinden is in de badkamer

Editor: Media team

Datum: 01-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gijsje Broekmans

Fotografie: Ellen de Fockert